Fahrettin Candan, 25 yıl önce çırak olarak gittiği İstanbul'dan Havza'ya dönerek, iş makineleri tamiri üzerine iş yeri açtı. Candan, kendisine yardımcı olması amacıyla aradığı çırağı ise bugüne kadar bulamadı.

Candan, yaptığı açıklamada, 12-13 yaşlarında İstanbul'a giderek bir işte çırak olarak çalışmaya başladığını anlattı.

İş makinelerinin tamiri üzerine çalıştığını belirten Candan, "Teorik bir eğitimin olmadı. Çırak olarak çekirdekten yetiştim. Sektörde lider firmalarda çalıştım. Çin'de, İtalya'da bu işin eğitimini aldım" dedi.

Gittiği günden bu yana memleket hasreti duyduğunu dile getiren Candan, şunları kaydetti: "İstanbul'a hiçbir zaman ısınamadım. Bu iş kolunda bölgede potansiyel olduğunu fark ettim. Zaten memlekete dönmek istiyordum, bu işi burada yapmaya karar verdim. Tek sıkıntım çırak bulamamak. Yalnız çalışıyorum. Ben çırak olarak yetiştim, usta oldum, kendi iş yerimi açtım fakat şimdi kendime çırak bulamıyorum. Bizim işimiz biraz ağır, bu yüzden bu işte çalışmayı pek tercih eden yok. İstiyorum ki bu işi birilerine öğreteyim, ekmek sahibi olsun. Bu sektörde yetişmiş eleman çok az ve kendini iyi yetiştiren biri güzel para kazanır."