Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Mart ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu başkanlığında Davut Alan Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

6 gündem maddesinin oybirliği ile onaylandığı toplantıda, gündem dışı olarak Samsun'un otopark sorunu olduğu dile getirilerek otopark konusunda komisyon oluşturulması istendi.

HESAP VERSİNLER
Toplantıda gündem dışı söz alan STSO Meclisi üyesi Necati Dündar, otopark konusunda belediyelerin suç işlediğini ileri sürdü. Dündar, ''Biz bu konuda sesimizi yükseltelim, yapılması gereken varsa yapmaya teşebbüs edelim. Samsun trafik ve imar konusundan mahrum. Müteahitler, 10 dairelik bir binaya 3 dairelik park alanı yapıyor. Sokağın iki tarafı da otopark olmuş, arada bir araç geçiyor vatandaş ortadan yürüyor ve araçların altında kalıyorlar. Büyükşehir Belediyesi'nin parkomatlardan ve 1994 yılından bu yana bütün inşaatlardan otopark bedelleri alıyor. Bu paralarla bir tane otopark yapıldığını ben görmedim. Şehir artık yaşanmaz hale geldi. Akşam sabah trafik kilitleniyor. Bu konunun ne şekilde ele alınması gerekiyorsa, nerelere başvurulması gerekiyorsa konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlarımızdan bir komisyon oluştursak. Ben, belediyelere dava açarak bugüne kadar aldığınız otopark bedelleri ne yaptınız bunun hesabını verin diye sormak istiyorum. Güzelim Samsunumuzu rezil kepaze ediyorlar. Bu konuya vakit ayırarak parmak basalım'' diye konuştu.

BİZİ UKOME'YE DAHİL ETMEDİLER
Meclis üyesi Necati Dündar'ın komisyon önerisinin mümkün olmadığını ifade eden Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, ''Buna karar veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME). Bu UKOME'nin içerisine çok uğraşmamıza rağmen Ticaret ve Sanayi Odasını veya diğer odaları koyamadık. Bunun için biz hiçbir şey yapamıyoruz. Buna karar verenler, büyükşehir belediyesi, jandarma, valilik, emniyet müdürlüğü ve şöforler odası. Bizi bu kurulun içine koymuyorlar. Bırakın mesken olarak bundan müzdarip olmamızı, en çok işyerlerlerimiz müzdarip. İşyerlerimizin önüne yük boşaltacağımız araçlarımızı çekemiyoruz'' şeklinde konuştu.

LOJİSTİK KÖY DEVAM EDİYOR
43 milyon euroluk AB destekli ve Türkiye'nin en büyük makro projesi olan Lojistik Köy'ün inşaatına devam edildiğini ifade eden Murzioğlu, ''Müteahite yer teslimi yapıldı ama orada bir iki pürüz var. Buna rağmen inşaat devam ediyor. Ne hikmetse bizim basınımız bunu başka bir yere çekmeye çalışıyor. Lojistik köy devam ediyor, umarım bizim önderliğimizde Samsun'a kazandırılacak'' ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU