Çalışma kapsamında kaligrafi sanatçısı Asu'nun, proje eğitmenlerinden Prof. Dr. Kürşat Demiryürek'e OMÜ'de bir duvar üzerinde çalışma yapma isteğini belirtmesi üzerine uygun bir yer arandı ve bunun için uluslararası öğrencilerin de yoğun olmasından ötürü Uluslararası Öğrenci Binası seçildi. Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı ve Bafra İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Kızılkaya'nın destek ve yardımlarıyla da çalışmalara başlandı.
3 gün süren çalışmada önce fon siyaha boyanarak üzerine kılavuz çizgiler çekildi. Ardından kaligrafik çalışma, gece mavisi renginde kalından inceye fırçalarla gerçekleştirildi. Son olarak sanatçı Asu, çok ince fırçalarla kaligrafik şekillerin kenarlarını parlak renklerle belirginleştirdi.

Sanatsal proje fikirlerini destekleyen ve teşvik eden başta Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç olmak üzere tüm üniversite yönetimine teşekkür eden Prof. Dr. Kürşat Demiryürek, "Bu tür örnek sanatsal girişimcilik projelerinin geliştirilmesiyle kampüsümüzdeki binaların ileride daha da güzel bir görünüme kavuşacağına inanıyorum. Herkesi bu muhteşem eseri görmeye, eserin fotoğraflarını çekmeye ve fotoğrafları sosyal medyada paylaşarak Jimy Asu'ya destek olmaya davet ediyorum' dedi.