Gerçek Spor Kulübü Antrenörleri Fatma Zayimoğlu, Erkut Şahin ve Furkan Othan, sporcuları Hayri Varlı'nın İşitme Engelliler Türkiye Judo Şampiyonası'nda ikinci olmasından dolayı gurur yaşadıklarını söyledi. Antrenörler, "Biliyoruz ki, işitme engelliler kategorisinde bir çok sporcu işitip konuştuğu halde doktor raporuyla yarışmalara alınıyor. Ancak bizim sporcumuz gerçekten işitmiyor ve onun derecesi daha değerli" dedi

RAPORLA YARIŞIYORLAR
Samsun'da düzenlenen İşitme Engelliler Türkiye Judo Şampiyonası'nda Gerçek Spor Kulübü'nden Hayri Varlı, ikinci olarak gümüş madalya kazandı.

13 yıldır judo ve satranç kategorilerinde ulusal ve uluslararası alanda bir çok başarı elde eden kulüpte Hayri Varlı'nın bu derecesi bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

Kulüp Antrenörleri Fatma ZAyimoğlu, Erkut Şahin ve Furkan Othan, "Hayri Varlı, üstün yetenekli ve gerçekten işitme engelli bir sporcumuzdur. Gerçekten diyoruz çünkü, biliyoruz ki, işitme engelliler kategorisinde bir çok sporcu, işitip, konuştuğu halde bu yarışmalara doktor raporu ile katılabiliyor. Bu yüzden, Hayri'nin madalyası daha önem kazanıyor. Kendisini, gönülden kutluyoruz" diye konuştu.

EVLİ 3 ÇOCUK BABASI
Hayri Varlı ise, "20 yıl önce antrenör Fatma Zayimoğlu beni judoya başlattı. O yıllarda işitme engelliler yarışmaları dahi yapılmıyordu. Hocam Fatma Zayimoğlu, beni hakemlerle anlaşarak özel izinle normal judocuların katıldığı şampiyonalarda yarıştırıyordu. Yirmi yılda, bir çok kez Türkiye birinciliği ve ikinciliği gibi derecelerim oldu. Birçok kez Ay-Yıldızlı formayı giyerek ülkemi gururla temsil ettim. Uluslararası madalyalarım var. Şimdi evli ve üç çocuk babasıyım. Geçim şartları nedeni ile uzun süredir judo yapamıyordum. Ama, sağ olsun hocalarım Fatma Zayimoğlu, Erkut Şahin ve Furkan Othan'ın desteğiyle bu şampiyonaya kısa sürede hazırlanıp yine ikincilik elde ettim. Hocalarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Selçuk KAYA