İlçe halkına her alanda farklı hizmetler sunan Gaziosmanpaşa Belediyesi, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala 'Kurban Yakalama Timi' kurdu. Aralarında veteriner hekimlerin de bulunduğu tim, kaçan boğalara müdahale ederek yakalayacak. Öte yandan kurban bayramında kesim yapacak kasaplar için Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından eğitim verildi. Kurban kesimi sırasında yaşanabilecek kazaların önlenmesi aracıyla düzenlenen kursun son dersinde uygulamalı olarak küçük baş kurban kesim dersi verildi. Eğitimler kapsamında ise başarılı olan kasaplara 'Kurban Kesim Elemanı Sertifikası' ve Sürmene bıçağı verildi.

'Kurban yakalama timlerimiz var'
Kurban bayramında vatandaşların kurbanlıklarla ilgili sorun yaşamaması için gerekli önlemleri aldıklarını belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, 'Bugün burada hayvan kesecek olan kasaplarımıza bir kurs vermiştik, onun sertifika törenini yaptık. Aynı zamanda kasaplarımıza derste gördükleri uygulamalı olarak anlatıldı. Hayvan satışı yapılan yerlerde de hayvan kurtarma timlerimiz var. Tamamen teknolojiyle donatılmış. Arkadaşlarımız hazır bekleyecekler. Burada hem hayvan kesimiyle ilgili etlerin muhafaza edilmesi, etlerin taksim edilmesi, hayvan keserken dikkat edilmesi gerekenler konusunda eğitimler verildi. Hayvan kesimi esnasında meydana gelecek kazalarla ilgili nöbetçi hekimler de görevlendirmiş olduk. Ola ki ola ki vatandaşlarımızın başına bir şey geldi belediyemizin çağrı merkezini arayarak bize ulaşmak suretiyle derhal müdahale ederek kazaları gidermek istiyoruz' diye konuştu.
Kurban yakalama timinde yer alan Kemal Bilginay ise, 'Bize kaçan boğalar hakkında ihbar geliyor. Bizler de ihbarı değerlendirerek gidiyoruz. Kaçan boğayı önce iple yakalamaya çalışıyoruz, yakalayamazsak sakinleştirici iğnelerimiz var, onları atarak kaçan kurbanlıkları yakalıyoruz' dedi.

Gaziosmanpaşa’da kurban yakalama timi göreve hazır