AK Parti Canik İlçe Daraltılmış Danışma Toplantısı'na katılan ve teşkilat yönetimiyle bir araya gelen Başkan Osman Genç, belediye olarak son iki yılda yapılan çalışmaları değerlendirdiği konuşmasında, şehrin gelişimine katkıda bulunacak çalışmalar yaparken, bir yandan da iç ve dış güvenliği tehdit eden derin yapılarla nasıl mücadele ettiklerini anlattı.

'TEK BAŞIMIZA KALSAK DA MÜCADELE EDERİZ'

Enerjilerinin önemli bir kısmını Paralel yapıyla mücadeleye harcadıklarına işaret eden Genç, "Özellikle 30 Mart 2014 tarihinden önce Paralel yapının şehrimiz ve ülkemiz üzerine nasıl çöktüğünün en yakın şahidiyiz. Fethullahçı Terör Örgütü'nün şehrimizde oluşturduğu derin yapı, gerek bizim, gerek AK Parti'mizin başarısız olması için her türlü oyunu denemiştir. Ancak biz şehrimizin ve ülkemizin güvenliğini tehdit eden bu derin yapılarla kararlı bir şekilde mücadele ettik ve en yüksek oyu olarak Paralel yapı ile uzantılarının gücünü kırdık. Derin yapı tıpkı bir insanın damarları gibi şehrimizi de sarmıştır. İki yıldır olduğu gibi bundan sonra da tek başımıza da kalsak mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

'DERİN YAPILARIN KARŞISINDAYIZ'

Yeni Türkiye'nin inşasında Canik Belediyesi olarak görevlerinin sadece yol, kaldırım, bina yapmak olmadığının bilincinde olduklarını belirten Genç, "Ben Osman Genç olarak buradan bir kez daha diyorum ki, Yeni Türkiye'nin mimarları Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun ortaya koyduğu hedefler doğrultusunda sıradan bir belediyeciliğin dışında, yeni Türkiye'nin ve yeni Samsun'un önündeki engellerle de mücadele edeceğim. Bunu da iki yılda özellikle şehrimizdeki derin yapılarla mücadele ederek gösterdik. Bundan sonra da şehrimizin, ülkemizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın karşısında olan her yapının karşısında olacağız" diye konuştu.

'YENİ TÜRKİYE'NİN İNŞASINA KATKI'

Canik Belediyesi olarak Yeni Türkiye'nin inşasında hedeflenen yeni Anayasa ve başkanlık sistemi sürecine katkı sağlayacak konferanslar serisi de düzenlediklerini dile getiren Genç, "Bugüne kadar 5 konferansımızda 'Yeni Anayasa', 'Başkanlık Sistemi', '7-28 Şubat Süreci', 'Sivil Toplum' ve 'Ekonomi' konularında Yeni Türkiye Yolunda Konferansları düzenledik. Bu konferanslarımız Yeni Türkiye Yolunda halkımızı bilgilendirme amacıyla devam edecektir. Ayrıca düzenlediğimiz Ekonomi Çalıştayı ile de ülkemizde kaos oluşturmaya çalışan terör örgütüne ve destekçilerine karşı da tavrımızı ortaya koyduk" şeklinde konuştu.

'PROJELER HAYATA GEÇTİ'

Bütün bunların yanında şehri geleceğe taşıyacak projelere de imza attıklarına vurgu yapan Genç, şunları söyledi: "Kentsel dönüşüm alanında Karadeniz'in en büyük dönüşümünü yapıyoruz. Güzel Evim, Mutlu Geleceğim projemizle mahallelerimize estetiklik kazandırıyoruz. Yine geleceğimiz olan çocuk ve gençlerimiz için Ücretsiz İnternet, Sıbyan Mektepleri, kültür, eğitim ve spor merkezleri gibi bir çok projemizi hayata geçirdik. Kadınlarımız için Hanım Konakları, Kurs Merkezleri inşa ettik. Okullarımızın ve camilerimizin çevrelerinde çevre düzenlemeleri yaptık. Toptepe'de Sancaktepe Projemiz hızla ilerliyor. Söz verdiğimiz bir çok projeyi çok daha önceden tamamladık. Bir çok projemiz de uygulama aşamasında."