Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım sabah kahvaltısında esnafla buluştu. Çarşı Cami Yanındaki şadırvanda esnaflarla kahvaltı yapan Başkan Yıldırım ara çarşılarda büyük bölümü tamamlanan 'Meydan Erbaa Projesi' ile ilgili esnafa bilgi verdi.
Cumhuriyet Meydanındaki 1'inci etap çalışmaların bayramda yüzde 80'inin bitmiş olacağını söyleyen Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım 'Çarşı çalışmamız devam ediyor. Özellikle bu dört çarşımızda ana problemleri çözdük. Rötuşlar kaldı. İstiklal Caddesinde aydınlatma direkleri kalmıştı. Direkler geldi onları yapıyoruz. Bunların tabi toparlamaları olacak, rötuşları olacak, eksikleri, yanlışları varsa düzeltilecek. Bir motosiklet derdimiz var. Motosikletler giriyor, hızlı giriyor. Bunlarla ilgili bir çalışma yapacağız. Buraya bir sorumlu vereceğiz. Bu sorumlumuz bütün esnaflarımızla görüşecek. Ve bir anket yapıp buranın giriş çıkış saatlerini belirlememiz gerekiyor. Önümüzdeki günlerde sizlere danışarak bir çalışma yapacağız. Meydan çalışmamızı 25'ine bitirin demiştim ama arkadaşlarımız ana sorunları toparlayacak. Eksikler kalacak. Bazı eksikler olacak fakat meydanın 1'inci etabı en azından yüzde 80 itibariyle bitmiş olacak. Kuru havuzumuz yapılmış olacak. Aydınlatma, oturma alanları ortaya çıkmış olacak. Ayın 3'ünde de bir konser yapacağız. Emre Aydın konseri. İnşallah orayı da bitirdiğimizde çarşımız meydan ile beraber çok güzel, çok hareketli olacak. ' dedi.
Erbaa'nın altyapısının yenilenmesi için hazırlanan proje dosyalarının İller Bankasına gönderildiğini belirten Başkan Yıldırım şöyle konuştu: 'Genel manada Erbaa'da çalışmalarımız devam ediyor. Çevre mahallelerde devam ediyor. Merkezde devam ediyor. En çok müjdesini beklediğimiz şey altyapı. Onunla ilgili de bütün dosyaları İller Bankasına verdik. Yaklaşık maliyet çalışmaları yapılıyor. O başladığında Erbaa'da çalışma daha çok hissedilecek. Bir taraftan altyapı yapılacak. Diğer taraftan kaldırımlar ve üstyapı hızlı bir şekilde yenilenecek. Hem altyapımız, hem de üst yapımız eskidi. Çarşımız değişiyor. Çarşımızın altyapısını kendi imkanlarımızla yaptık. Siz de şahit oldunuz altyapı çok meşakkatli bir iş. Sabır gösterdiniz, destek oldunuz Allah razı olsun.'

Erbaa Cumhuriyet Meydanı Çalışmaları