Samsun'un İlkadım İlçesi İstiklal Caddesi üzerinde bulunan bir parkomat önünde vatandaş ve parkomat görevlileri arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Bir vatandaş aracını bırakıp 5 dakika mağazaya girdiği için yazılan 5 liralık faturaya isyan etti. Diğer bir vatandaşsa parkomat üzerinde bulunan gazete küpürüne tepki göstererek ''Samsun Büyükşehir Belediyesi Samsun halkının zekasıyla alay ediyor'' diye konuştu.

DAVA AÇACAĞIM
Samsun Büyükşehir Belediyesi'ni arayıp şikayette bulunduğunu ifade eden Havva Yıldırım, ''Belediye bizim ilgimiz yok firmanın bir uygulaması bu diyor. Parkomat görevlileri bana ceza yazıyor. Tam 5 dakika bile olmadan bir mağazaya girip çıktım, şu anda 5 lira ödemem isteniyor. Yasalara göre ödeme yapmamam gerekiyor. Ama ben şu an buna farklı bir boyut kazandıracağım, itiraz edeceğim ve mahkemeye taşıyacağım bu durumu. Bizi nasıl toplum olarak buna mecbur bırakıyorlar, hakkımızı arayacağız. Bizi cahil sanıyorlar ama böyle bir şey yok'' diye konuştu.

VATANDAŞI KANDIRIYORLAR
Parkomat üzerinde bulunan gazete küpürüne tepki gösteren Ahmet Levent Özkan ise, ''Samsun Büyükşehir Belediyesi Samsun halkının zekasıyla alay ediyor. Yapıştırmış oldukları gazete küpürü yasal bir şey değil, bu düpedüz vatandaşı kandırmak. Samsun halkının vatandaşlık haklarını bilmediğini zannediyorlar. Vatandaşın vergisiyle yapılmış bu yolları, yine vatandaşa satıyorlar. Yaptıkları işlemlerin tamamı yasadışı, bu gazete küpürü de vatandaşı kandırmak. Varsa ellerinde bir mahkeme ilanı buraya onun fotokopisini yapıştırsınlar. Biz de gerçeği görelim'' dedi.

Zerrin SOMUNCU