Samsun Eczacı Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, 2009 yılından bu yana uygulanan 'global bütçe' uygulamasıyla oluşturulan dar bütçe karşısında eczacıların zor durumda olduğunu ifade etti.

Sosyal Güvenlik Kurumuyla (SGK) yeni bir protokol imzalamaya çalıştıklarını kaydeden Karacan, ''Taleplerimizin karşılanmaması durumunda sözleşmeden imzamızı çekeceğiz'' diye konuştu.

GÖZÜMÜZ KULAĞIMIZ ANKARA'DA
Ekonomik göstergelerin eczacılar üzerinde baskısı olduğunu söyleyen Karacan, ''İlaca her yıl 15-16 milyon TL ayırılıyor. Nüfüs artıyor, kapsadığımız SGK şemsiyesi ve hastalıklar ama bizim bunlara karşı ödediğimiz bedeller büyümüyor. Eczane giderlerimizi düşündüğümüzde, aynı seviyede giden ilaç bedelleri yüzünden eczanesini kapatan, genç yaşında işini bırakan meslektaşlarımız oldu. Biz sağlığın neferleri olarak değerlendirilmek istiyoruz. Taleplerimiz karşılanmadığı durumda sözleşmeden imzamızı çekeceğiz. Eğer yine anlaşma sağlamazsa SGK'lı hastalara eskisi gibi ilaç veremeyeceğiz. Farklı bir prosedür uygulanacak. Sorunun çözülmesini umuyorum, gözümüz kulağımız Ankara'da'' şeklinde konuştu.

8 AYDIR İLAÇ ÜCRETİ ALAMADIK
8 aydır mültecilere verilen ilaç bedellerini alamadıklarını ifade eden Karacan, şu şekilde sürdürdü: ''Şu anda SGK ile bir protokol yapmak istiyoruz. 31 mart akşamına kadar protokol imzalanmaması halinde, hakkımızı arayamayacağımız için artık mültecilere ilaç vermeyi durduracağımızı söyledik. Biz SGK üzerinden verdiğimiz ilaçların karşılığını almak istiyoruz. Şimdiye kadar AFAD daire başkanlığından hiçbir açıklama yapılmadı. Ülkemizde şu an bulunan 2.5 milyon mülteciyi almak yetmiyor. Onların barınması, beslenmesi ve sağlığı bizim için çok önemli.''

Zerrin SOMUNCU