Samsun'un ev sahipliğinde bu yıl 4.sü düzenlenecek Judo Grand Prix bugün başlıyor.

Anemon Otel'de düzenlenen kura çekimi ve basın toplantısının ardından bugün ilk karşılaşmalar oynanacak. İlk gün bayanlarda 48,52 ve 57 kilo, erkeklerde ise 60 ve 66 kilo müabakaları yapılacak.

16.30'daki açılış seremonisinin ardından ise final müsabakaları ve madalya töreni başlayacak. 72 ülkeden 271 erkek ve 183 bayan olmak üzere 453 sporcunun katılacağı dev organizasyonda, Milli takımımız ise 25 erkek ve 28 bayan olmak üzere toplam 53 sporcu ile mücadele edecek. Şampiyonanın 2016 Rio Olimpiyatları'na puan vermesi ve olimpiyatlar öncesi son turnuva olması ise organizasyona ayrı bir önem kazandırıyor.

BAKAN KILIÇ'A TEŞEKKÜR
Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, Uluslararası Judo Federasyonu Sportif Direktörü Daniel Lascau ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, kura çekiminin ardından basın toplantısı düzenledi. Uysal, Öztürk ve Lascau sporculara başarı dilerken, şampiyonanın yapılmasında büyük emeği olan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a teşekkür etti. Başkan Uysal, "4 yıldır bu organizasyonu Samsun'da yapıyoruz. Her geldiğimizde daha da gelişen bir şehir. Şampiyona büyük destek veren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a, Samsun Valisi İbrahim Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

KURALAR ÇEKİLDİ...
Üç gün sürecek dev organizyonun kura çekimi Anemon Otel'de gerçekleşti. Uluslararası Judo Federasyonu'nun elektronik kura sistemiyle sporcuların rakipleri belirlendi.

Selçuk KAYA