Samsun 1919 Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü'nden Serdar Koç, Mersin'deki Türkiye Şampiyonası'ndan 5 bin metre büyüklerde ikinci, 1500 metre büyüklerde ise üçüncü olarak çifte madalya kazandı

HEM GÜMÜŞ HEM BRONZ
Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından Mersin'de düzenlenen Türkiye Atletizm Şampiyonası'na Samsun 1919 Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü de katıldı. Başkanlığını Özgür Tiftik'in yaptığı kulüpte Serdar Koç şampiyonayı çifte madalya ile tamamlayarak Samsun'un gururu oldu. 5 bin metre B2 Büyük Erkekler kategorisinde Türkiye ikinciliği elde edip gümüş madalya kazanan Serdar Koç, B2 1500 metre Büyük Erkeklerde ise Türkiye üçüncüsü olmayı başardı.

BAŞKAN DESTEK İSTEDİ
Başkan Özgür Tiftik, "Sporcumuzla gurur duyuyoruz. Serdar Koç, çifte madalya kazanarak görme engelli vatandaşlarımızın neler yapabileceğini gösterdi. Faaliyetlerini sürdüren kulübümüzün 20'ye yakın sporcusu var. Hepsinin de bu tarz başarılar elde edebileceğine inanıyorum. Kulübümüzünden desteğini esirgemeyenlere teşekkür ederim. Ancak hem daha büyük başarılar, hem de engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamla adaptasyonu için desteğe ihtiyacımız var" diye konuştu.

Selçuk KAYA