Yapılan açıklamalara göre şu anda internet hizmetini 4.5G teknolojisi sayesinde 10 kat daha hızlı kullanıyoruz. Ama tabii ki her kez için bu 10 kat hız mümkün olmuyor. Bu nedenle birçok kullanıcı bulunduğu bölgedeki internet hızını ölçme ve paylaşma eğiliminde.

İndirdikleri uygulamalar aracılığıyla hız testi yaparak 4.5G ile ulaştıkları hızı test ediyor. Evde, iş yerinde, yolda kısaca gittikleri her mekanda merakına yenik düşerek hız testi yapanlar için kritik bir hatırlatma yapmakta fayda var.

HER HIZ TESTİ MİNİMUM 100 MB

Habertürk'ün haberine göre, telefonuna indirilen uygulamalar ile yapılan her testi internet kotasından minimum 100 mb maksimum 300 mb tüketiyor. Eğer internet paketiniz sınırlı ise 4.5G'nin ulaştığı hızları gözünüzle görmek isterken kotanızı bitirmeyin! Yani 1 GB'lik internet kotanız varsa, 7-8 kez hız testi yaparak 1 aylık kullanım kotanızı dakikalar içerisinde bitirebilirsiniz.

Bulunduğunuz bölgedeki internet hızınız, kullandığınız operatöre, cihazınızın markasına, hava durumuna, hatta içerisinde bulunduğunuz binanın inşa edildiği malzemeye göre bile değişebiliyor.

EĞER 4.5G'YE GEÇMEZSEK NE OLUR?

Öncelikle şunu belirtelim. Çok net bir şekilde 4.5G'ye geçmek zorunda değilsiniz. Ve geçmemeniz durumunda dün telefonunuzdan internete nasıl giriyorsanız bugün de aynı şekilde hayatınıza devam edebilirsiniz. Yani hiçbir ayar değişikliği, operatör işlemi vs. yapmanıza gerek yok.