TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 83 firma ile 249 marka temsilcisinin yer aldığı fuar, ikinci gününde de yoğun ilgi gördü. Fuarı, Samsun ve çevre illerin yanı sıra yurt dışından da konuklar ziyaret etti. Fuara, TÜYAP'ın organizasyonuyla İran ve Gürcistan heyetlerinin yanında, bireysel olarak da Fas, Tunus, Almanya, Irak ve Ürdün'den de sektör temsilcileri katılarak, stantları gezme imkanı buldu.

EKONOMİNİN LOKOMOTİFİ

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, yabancı konuklarla yakından ilgilenerek, fuar hakkında bilgilendirdi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen İnşaat Fuarı'nın oldukça ilgi gördüğünü belirten Başkan Salih Zeki Murzioğlu, 'Bilindiği gibi, ülkelerinin gelişiminin ana eksenini inşaat sektörü oluşturmakta. Tüm yaşamsal mekanlar ile o mekanları yaşanılır kılacak tüm alt yapının ilk adımı inşaatla atılıyor. Sektöre girdi sağlayan ve faaliyetlerini bu sektördeki gelişmelere bağlı olarak devam ettiren diğer sektörlerinde katkısı da dikkate alındığında inşaat sektörünün gayri safi milli hasıladaki payının yaklaşık yüzde 30 seviyelerde olduğunu görmekteyiz. İnşaat sektörü kendine bağlı 200'den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmete talep oluşturan konumda olup, bu yaygın etkisi ile ekonominin lokomotifi olma vasfını taşımaktadır. İnşaat sektörüne büyük önem gösteriyoruz. Geçen yıla oranla sergilemede inşaat fuarımızı yüzde 27 oranında büyüttük. Geçen yıl fuarda 55 firma stant açarken, bu yıl ise 83 firma katılım sağladı. Özellikle firma bazında fuara katılımın artması oldukça sevindirici' dedi.

İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİNDE BULUNDULAR

Samsun'un yanı sıra yerli ve yabancı konukların da fuara ilgisinin arttığını belirten Murzioğlu, 'İran'dan 35, Gürcistan'dan da 20 kişilik heyet fuarımızı ziyaret etti. Ayrıca, Fas, Tunus, Almanya, Irak ve Ürdün'den de misafirlerimizi fuarımızda ağırlıyoruz. İki günden beri ilimizde olan yabancı konuklarımızın arasında müteahhitlerin yanı sıra, dış cephe, kapı-pencere, alüminyum, kentsel gelişim, yapı malzemeleri, dış cephe, güvenlik ekipmanları sektörleriyle ilgili profesyoneller var. Öte yandan, Samsun dışından da çok sayıda misafir fuarımızı ziyaret etti. Özellikle yabancı konuklarımız, yapılan organizasyonla ilgili sektör temsilcileriyle iş bağlantıları ve ikili iş görüşmelerinde bulundu. Yapılan görüşmelerin yansımalarını artı olarak önümüzdeki günlerde göreceğimizi umuyorum. Pazar günü akşam kapanacak olan ihtisas fuarımıza tüm profesyonelleri bekliyoruz' diye konuştu.