Samsun'da Cuma namazı çıkışı bir araya gelen İlkadım ilçesine bağlı Derebahçe Mahallesi sakinleri caddeye 11 metre uzunluğunda Türk bayrağı astılar.

Teröre tepki gösteren mahalle sakinleri kendi aralarında topladıkları paralar sonucu aldıkları 11 metre uzunluğundaki üzerinde Türk bayrağı, Mehmetçik fotoğrafı ve 'Bir gün kucağında çocuğunla ülke ararken, ayağına çelme takılmasını istemiyorsan, vatanına, bayrağına, askerine, polisine, sahip çık' yazılı bayrağı mahallenin en işlek caddesi olan Odunpazarı Caddesi'ne İstiklal Marşı okuyarak astılar.

Mahalle sakini emekli imam Recep Dalkılıç, 'Mahalle sakinlerimiz büyük bir duyarlılık gösterdiler. Mukaddes değerimizin kollayıcısı olan güvenlik güçlerimiz teröre karşı büyük bir mücadele veriyorlar. Derebahçe Mahalle sakinleri olarak teröre karşı tek yürek olarak buradayız. Ay-yıldızlı al bayrağımızı asarak teröre karşı tepkimizi göstermek istedik' dedi.

Bayrağın asılmasının ardından mahalle sakini emekli imam Recep Dalkılıç, şehit olan asker, polis ve sivil vatandaşlar için dua okudu.

Bayrağın asılmasına çevrede bulunan vatandaşlarda büyük ilgi gösterirken, yoldan geçen araçlar da kornalarına basarak destek oldular.