Tarihi Kentler Birliği'nin 2016 yılında yapacağı toplantılarda gösterilecek olan 15 dakikalık tanıtım filminde Ünye de yer alacak.

Belgesel tanıtım filmi çekimleri için Ünye'ye gelen Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı kurucu ve yönetim kurulu üyesi, Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Üyesi, tecrübeli senarist ve görüntü yönetmeni Hasan Özgen ve Ankara Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Kurtuluş Özgen, birçok tarihi mekanda özel çekimler yaptı.

ÇALIŞMALAR MUTLULUK VERİCİ

Özgen ve beraberindeki ekip, Kültür Yolu Projesi'nin duraklarından Kadılar Yokuşu, Müze Ev, Yalı Kilisesi, çift merdivenli Yürürler Konağı'nın yanı sıra Sebile Hanım Konağı ve Bakırcılar Arastası'nda çekimler yaparak belgeselin Ünye çekimlerini tamamladı. Çekimler sırasında Kültür Yolu projesini detaylı olarak inceleme fırsatı bulduklarını belirten Özgen, "Ünye'de çekim yaptığımız noktalarda yürütülen çalışmaları görünce çok mutlu olduk. Projeyi başlatan ve projede emeği geçen herkesi tebrik etmek lazım" diye konuştu.

TANITIM İÇİN EN ÖNEMLİ PROJE

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise, "Kültür Yolu Projesi, Ünye'nin turizm potansiyelini artıracak en önemli proje. Bu önemli projenin Tarihi Kentler Birliği'nin tanıtım belgeselinde yer alması ilçemizin tanıtımı açısından son derece önemli. Çekimlerde projeye yer verilmesinden memnuniyet duyduk" ifadelerini kullandı.