Dünya Judo Federasyonu IJF'nin faaliyet takviminde yer alan ve 2016 Olimpiyatları öncesinde puan açısından büyük önem taşıyan Judo Grand Prix 2016, Samsun'da başladı.
Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu'ndaki ilk gün müsabakalarında sporcular, 5 sıklette kıyasıya bir mücadele sergiledi. Türkiye Judo Milli Takımı, 20 sporcumuzun mindere çıktığı ilk gün müsabakalarında 1 altın 2 de gümüş madalya kazandı. Erkekler 60 kilogramda 4'er maç kazanan Ahmet Şahin Kaba ve Bekir Özlü, final maçında birbirlerinin rakibi oldu. Büyük çekişmenin yaşandığı maç sonrasında Bekir Özlü altın madalya kazanırken, Ahmet Şahin Kaba ise gümüş madalya elde etti.
Bayanlar 48 kilogramda ise Dilara Lokmanhekim gümüş madalya kazandı. İlk turu bay geçen Dilara Lokmanhekim, devamındaki 3 maçını kazanarak finale yükseldi. Finalde Kazakistanlı rakibi karşısında istediği performansı sergileyemeyen milli sporcu, mücadeleden mağlup ayrılarak gümüş madalyanın sahibi oldu.
Judo Grand Prix 2016'nın ilk gününde başarılı bir performans ortaya koyan millileri kutlayan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:
'Judo Grand Prix 2016'nın ilk gününde milli sporcularımız 3 madalya kazanarak bizleri mutlu etti. Bizlere bu gururu yaşatan sporcularımızı ve milli takım antrenörlerimizi kutluyorum. İnanıyorum ki turnuvanın diğer 2 gününde de milli sporcularımız başarılara imza atmaya devam edecek. Turnuvanın geri kalan bölümünde mücadele edecek sporcularımıza bir kez daha başarılar diliyorum.'