Av yasağının 1 Eylül'de kalkmasının ardından denize açılacak olan balıkçılar palamudun dışında umutlu olduğunu söyledi. Av yasağının sona ermesine sayılı günler kala son hazırlıklarını gözden geçiren balıkçılar iyi bir sezon diledi.
Tekne sahiplerinden Ali Kaya, hamsi sezonunun iyi geçeceğini tahmin ettiklerini belirterek, '1 Eylül'de 2017-2018 sezonuna başlayacağız. İnşallah bu yıl iyi geçer. Bu sezon ki izlenimler palamut geçen yıl gibi pek gözükmüyor ancak yine de bir umut olur diye bekliyoruz. Hamsi iyi görünüyor sonuçta bu bir tahmin. İnşallah tahminlerimiz gerçekleşir. Bizim işimiz hep balık olacakmış gibi hazırlanmak. Bunların yanı sıra masraflarımız maalesef çok. Krediler az. Çiftçilerin kredisi her yıl artıyor, balıkçı da çiftçi statüsünde ancak balıkçılara pek bakılmıyor' dedi.
Bu sezon ki açılışın Kurban Bayramı'na denk geldiğini ancak vatandaşın balığa hasret kaldığını belirten Kaya, 'Eskiden Kurban Bayramı sezon içerisine gelirdi. Piyasada balık vardı ve insanlar balığa doymuştu. Kurban Bayramı'nda da balık satılacağını tahmin ediyoruz. Çünkü bölgemize yabancı turistler, gurbetçiler geliyor. Hepsi balığa hasret, herkes et yemiyor. 1 Eylül'de çıkmazsak 2 Eylül'de çıkarız. Yeter ki balığı tutalım' diye konuştu.
Tekne sahiplerinden Erkan Kaya da bayramın ikinci günü denize açılmayı düşündüklerini belirterek, 'Balıkçı denize çıkmadan önce mutlaka umudu vardır. Sezon önceki aldığımız duyumlara göre iyi bir sezon geçireceğimizi umut ediyoruz. 1 Eylül Kurban Bayramına denk geliyor. Bizim de 4-5 aydır çalışmalarımız var. Piyasanın bayramdan etkilenme durumu var. Bizde bayramın ikinci gününden sonra açılmayı düşünüyoruz' ifadelerini kullandı.

Balıkçılar bu sezon hamsiden umutlu