Osmangazi Belediyesi, Ulucami'nin inşaatı sırasında işçilere ekmek dağıtan Somuncu Baba'nın mirasını günümüzde de yaşatmaya devam ediyor. Osmangazi Belediyesi, Ulu Camii'nin yapımı sırasında çalışanlara ekmek taşıyarak destek veren büyük evliya Somuncu Baba'nın fırınını kamulaştırarak restorasyon çalışmalarına 2013 yılında başladı. Ekmek üretimine de geçilip ilk günden beri ihtiyaç sahipleri için çalışan Osmangazi Belediyesi, Somuncu Baba'nın bıraktığı mirası da yaşatmış oluyor.
Somuncu Baba fırını, ürettiği ekmekleri ücretsiz olarak Osmangazi'nin 70 farklı noktasında muhtarlar vasıtasıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıyor. Osmangazi Belediyesi, vatandaşların temel ihtiyacı olan ekmek ihtiyacını mahalle muhtarlarının belirlediği yoksul ailelere her gün dağıtıyor. Ekmekler hijyenik şartlarda yapılıyor.
Somuncu Baba'nın evini ve fırınını 600 yıl önceki haliyle günümüze taşıdıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 'Bu fırın, tarihî kimliğini korumuş bir bina. Bizler binanın orijinal halini ortaya çıkardık. Fırının ve çilehanenin 600 yıl önceki halini günümüze taşıdık. Türkiye'de tarihî mirasın sahiplenmesinde önemli projelere imza atan bir belediyeyiz. İnanç turizmi adına büyük önem taşıyan bu bölgede ciddi çalışmalar ve yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Hizmete açıldığı günden itibaren de her gün günlük ekmek pişirip, vatandaşlarımıza dağıtıyoruz' diye konuştu.

Somuncu Baba fırını fakirlere her gün 7 bin ekmek dağıtıyor