Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma ve Emniyet Teşkilatlarına Motosiklet Teslim Törenine katıldı. Beşiktaş Dolmabahçe'de gerçekleşen törende jandarma, polis ve bekçilere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Emniyet 200 motosikletimizin bu kurumlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah yıl sonu itibariyle 200 motosiklet daha ilave edeceğiz. Geçtiğimiz günlerde görevine başlayan bekçilerimizi de görevlerinde başarılar diliyorum. Ülke içindeki terörle mücadele operasyonlarında son iki yılda 988 polis asker ve güvenlik görevlisi şehidimize rahmet diliyor ailelerine sabırlar diliyorum. Bugüne kadar hiçbir şehidimizin kanını yerde komadık. Teröristlere misli ile cevap verdik vermeye devam edeceğiz. Bunların kökünü kazımakta kararlıyız. Dün yapmış olduğumuz toplantıda, esrar, eroin, captagon gibi bu tür uyuşturucuların üzerinde kararlı şekilde durduk ve bugün yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile de bildiğiniz gibi bu KHK'nın içerisinde uyuşturucuyla alakalı çok daha ağırlaştırılmış cezai müeyyideler getirilmiş bulunuyor. Bunların üzerine gideceğiz, eczanelere varıncaya kadar gideceğiz. Bunların satıldığı yerlerin araştırılması, bunlarla ilgili istihbarat çalışmaları noktasında da kararlılığımızdan asla taviz vermeyeceğiz. Bekçiler, 20 bin gibi rakam tabi ki şimdiliktir. Bunu ihtiyaçla daha da artıracağız. İstiyoruz ki geceleri de halkımız emniyette olsun' dedi.

'Uyuşturucu satıcıları konusunda emniyet ve jandarma teşkilatımızdan daha büyük gayret bekliyorum'
Uyuşturucu ile mücadele konusuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Özellikle okulların açılması sürecine giriyoruz. Uyuşturucu konusunda faaliyet gösteren bu soytarılara, alçaklara karşı ben güvenlik güçlerimizin ciddi operasyonlarla bunları toparlayıp adalete teslim edeceğine inanıyorum. Çünkü bunlar yavrularımızın katili. Özellikle son dönemde sık şikayetle karşılaştığımız uyuşturucu satıcıları konusunda emniyet ve jandarma teşkilatımızdan çok daha büyük gayret bekliyorum. Bir yerde suç oranı yükselmişse iki ihtimal vardır. Birinci ihtimal güvenlik kuvvetlerimizden bazıları onlarla işbirliği içindedir. Hırsız içeriden olunca kapı kilit tutmaz misali zaten beyhude bir mücadele veriliyor. Yapılması gereken önce içerinin temizlenmesidir. İkinci ihtimal, güvenlik güçlerimizin teçhizat ve istihbarat yönünden zayıflığı söz konusudur. FETÖ'nün verdiği en büyük zararlardan biri de polis ve jandarmada yol açtığı zafiyettir. Bu eksikleri süratle gideriyoruz' diye konuştu.

'20 bin rakamı şimdiliktir'
Bekçilik sisteminin yeniden ihya edilmesinden memnuniyet duyduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, '20 bin rakamı şimdiliktir. Bunu daha da arttıracağız. İstiyoruz ki geceleri de halkımız emniyette olsun. Güvenlik kuvvetlerimizin gücü sahip oldukları yetkiden taşıdıkları silahtan ziyade milletimizin vicdanına edinilen yerdir' ifadelerini kullandı.

'Bu bayram inşallah yas olmasın istiyoruz onun için hız kurallarına dikkat edelim'
Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:
'Hasdal'da yeni emniyet külliyemizi inşa edeceğiz. İstanbul Emniyet Teşkilatımız çok daha verimli, farklı hizmetlerin verileceği bir imkana kavuşacak. Ve burası gerek büyüklük, gerek ihtiyaca göre bir projelendirmeyle güzel bir külliyeye İstanbul kavuşmuş olacak. Buradan tüm halkıma sesleniyorum. 10 günlük bir bayram sürecini yaşayacağız. Tabi ki sizler yollarda eğer yolların kuralını bir kenara koyar da duygusallıkla hareket eder ve hız yapma noktasına gelirseniz hem ailelerinizi hem bizi üzersiniz. Biz istiyoruz ki bu yollardan bu trafik kazaları her ne kadar son yıllarda azalmışsa da bu kaza haberlerini duymak istemiyoruz. Ve bayram acıyla değil mutlulukla kutlansın istiyoruz. Acıyla kutlamak zaten mümkün değil. O yasa dönüşür. Bu bayram inşallah yas olmasın istiyoruz. Mutluluk içerisinde bayramı yaşayalım. Onun için özellikle hız kurallarına dikkat etmemizde, uykulu olarak araç kullanmaktan kaçınmayı tavsiye ediyorum. Bayramı bayram gibi yaşamayı rabbim bizlere nasip etsin'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Emniyeti’nin Hasdal’a taşınacağını açıkladı