Spor Toto Süper Lig'in lideri siyah-beyazlılar, yarın 27. haftanın kapanış maçında Kasımpaşa'ya konuk olacak.

Dış sahada ligin en iyisi konumunda bulunan Kara Kartal, deplasman galibiyetine bir yenisini daha ekleyerek şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürümek istiyor.

26. RANDEVU
Kasımpaşa ile Beşiktaş, lig tarihinde 25 karşılaşmada birbirlerine rakip oldular. 25 maçın 18'inde siyah-beyazlılar sahadan 3 puanla ayrılırken, lacivert-beyazlılar ise bir kez sahadan galibiyetle ayrıldı. 6 maç berabere sonuçlanırken, ligde iki takım arasında oynanan 25 maçta Kara Kartal rakip filelere 54 gol yazdırdı. Kasımpaşa ise kendi kalesinde gördüğü 54 gole, 19 golle cevap verdi. Ligin ilk devresinde Beşiktaş ile Kasımpaşa arasında oynanan mücadele ise 3-3'lük eşitlik vardı.

DEPLASMAN KRALI
Teknik Direktör Şenol Güneş ile bu sene çıkış yakalayan Beşiktaş, bu sezon iç sahada oynadığı maçlarda 34 puan toplarken, dış sahada ise 29 puan topladı. Deplasmanda yine bu sezon oynadığı toplam 12 maçta sadece Kadıköy'de Fenerbahçe'ye karşı sahadan mağlup ayrılan Kara Kartal, 9 galibiyet ve 2 beraberlikle istatistiklerde en üst sırada yer aldı. Şenol Güneş'in öğrencileri dış sahadaki 12 maçta rakip filelere 29 gol gönderirken, kendi kalesinde ise 13 gol gördü.

4 OYUNCU SINIRDA
Siyah-beyazlılarda Kasımpaşa maçı öncesi 4 futbolcu ceza sınırında bulunuyor. Gomez, Beck, İsmail ve Olcay eğer yarınki maçta sarı kart görürlerse haftaya oynanacak olan ve Vodafone Arena'nın açılışının olacağı Bursaspor maçında forma giyemeyecek.

İKİ EKSİK
Sağ ayak bileğinden geçirdiği sakatlık sebebiyle takımla birlikte çalışmalara henüz başlamayan Gökhan Töre ile ligin 26. haftasında oynanan Antalyaspor maçında gördüğü sarı kart sebebiyle cezalı duruma düşen Ricardo Quaresma, Kasımpaşa maçında forma giyemeyecek.

İLK 11 NETLEŞTİ
Kasımpaşa ile yarın kritik bir mücadeleye çıkacak olan siyah-beyazlılarda Teknik Direktör Şenol Güneş'te ilk 11'i şekillendirdi. Kara Kartal'ın yarın Kasımpaşa deplasmanında kalede Tolga, defans dörtlüsünde Beck, Marcelo, Necip, İsmail orta sahanın ortasında Atiba - Oğuzhan, sağ kanatta Kerim sol kanatta Olcay ve forvet arkasında Sosa, ilerde ise Mario Gomez'in oynaması bekleniyor.