Rize'nin İyidere İlçesi'ndeki Babillon Otel'de otel sahipleri Ali Bayramoğlu, Özcan Sümer ve Yasemin Suyabatmaz'ın davetlisi olarak Rize, Artvin ve Trabzon illerindeki turizm işletmelerinin sahipleri ve temsilcileri bir araya geldi.

Turizm sektörünün yaşadığı sorunlar, yakın gelecekte sektörün karşı karşıya kalabileceği olumsuzluklar, fiyat birlikteliği, hizmet kalitesinin arttırılması gibi konuların ele alındığı toplantıda katılımcılar konularla ilgili fikir ve taleplerini dile getirdi.

"ARAP TURİSTLERİN ANCAK BİNDE BİRİ TÜRKİYE'YE GELİYOR"

Toplantıya başkanlık yapan AK Parti eski Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, Türkiye'yi ziyaret eden Arap turist sayısının çok gibi görülse de ülkelerinin dışına çıkan Araplar'ın çok küçük bir bölümünün Türkiye'yi ziyaret ettiğine dikkat çekerek 'Geçtiğimiz hafta Birleşik Arap Emirliği'nden 18 bin'e yakın insan ülkelerinin dışına çıktı. Bunların çok küçük bir bölümü ülkemize geldi. İlimize gelen ise 21 kişilik bir ailenin olduğunu öğrendim. Bu binde bir gibi çok küçük bir rakam. İran ve Azerbaycan'da geçtiğimiz hafta Nevruz kutlamaları vardı. Resmi dönüşümlü olarak bir ay tatil yapıldı. Yaklaşık 10 milyon İranlı ülkelerinin dışına çıktı. Gelecek yıl yine milyonlarca İranlı aynı dönemde ülkelerinin dışına çıkacak. Bu turistleri bölgemize çekmek istiyorsak şimdiden önümüzdeki senenin hazırlıklarını yapmak zorundayız. İşler çok iyiyken meselelerimizi tartışmazsak işler kötü giderken tartışmanın da bir anlamı olmaz' dedi.

Bayramoğlu, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de piyasa ve güvenlik şartlarının kötüye gittiğini ifade ederek 'Dünyada olduğu gibi ülkemizde de bombalar patlıyor. Belçika'da da bomba patladı. Ancak onlar yeni bir bombanın patlamayacağından eminler. Ancak ülkemizde durum çok farklı. Türkiye üzerinde korkunç oyunlar oynanıyor. Türkiye için çok zor olacak bir süreç başladı. Kısa vadede bitecek gibi görülmüyor. Sıkıntılar had safhaya da gelecektir. Taksim'de bile 4 yıldızlı otellerin oda fiyatlarının 35 Avro'ya gerilediği günlerden geçiyoruz. Bu süreci olumlu bir şekilde atlatabilmek için gerekli tüm planları ve önlemleri düzenleyeceğimiz bu toplantılarda görüşüp birlikte kararlaştırmalıyız' diye konuştu.

Bayramoğlu ayrıca konuşmasında, küçük rekabetlere girip düşürülen ücretlerin geniş manada turizme zarar verdiğinin altını çizerek fiyat parametrelerinden ödün verilmemesi gerekliliğinin altını çizdi.