2016 yılı Devlet Su İşleri bütçesine alınacak dere ıslah çalışmalarına 2016 yılının içerisinde başlaması planlanıyor.

İlçedeki, derelerin ıslah çalışmalarına kalıcı çözümler üretecek olan DSİ, 2016 yılı itibarı ile Tekkeköy'deki dereleri ıslah edecek. Tekkeköy İlçesindeki dere ıslah çalışmaları kapsamsında Tekkeköy Sevgi Tekkesi'nde yapılan toplantıya Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, DSİ Bölge Müdürü Ahmet Kanık, Tekkeköy Belediyesi başkan yardımcıları ve Tekkeköy Belediyesi ilgili birim müdürleri katıldı. Toplantı Tekkeköy Sevgi Tekkesi'nde kahvaltı ile başladı burada yapılan görüşmelerden sonra Tekkeköy merkezde ve Tekkeköy'ün diğer bölgelerinde bulunan derelerde yerinde incelemelerde bulunuldu.

Tekkeköy Belediyesi ve DSİ Bölge Müdürlüğü, çevre ve insan sağlığına tehlike arz eden derelerdeki ıslah çalışmalarını beraberce yürütüyor. Yürütülen çalışmalar sonunda, taşkın tehlikesi bulunan, çirkin görüntüler oluşturan, çevreye zarar veren ve atıl durumda kalan dereler bambaşka bir görünüme kavuşarak bir doğa harikası haline gelecek.

Konu ile ilgili bilgi veren Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, '2016 yılı itibarı ile çalışmaların başlayacağı bölgemizde dereler ıslah edildiğinde bu bölgeler çok daha farklı gelişecek ve sel baskını tehdidi son bulacak. Bildiğiniz gibi ilçemiz geçtiğimiz yıl 3 Adet sel felaketi yaşadı. Allah'ımıza çok şükür ki bu felaketleri en az hasarla atlattık. Belediyemiz tüm imkanları ile sel felaketi ile mücadele etmiş ve yapmış olduğu bu mücadele ile sel felaketine uğrayan vatandaşlarımızın takdirini almıştır. Geçirmiş olduğumuz sel felaketlerinde belediyemizin sel alan bölgelerde yaptığı bütün çalışmalar ziyan olmuş aynı çalışmaları ikinci kez yapmak zorunda kalmışızdır. Yüce yaradanımdan dileğim inşallah bir daha ne bizim ilçemizi nede güzel ülkemizi sel ve diğer felaketlerden korumasıdır. Yapılan dere ıslahı çalışmalarında geçmişe göre çok daha bilimsel, çok daha hızlı çalışmalar gerçekleştiriliyor. Islah çalışması için emeği geçen herkese teşekkür ederim' dedi.