Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi tarafından hayata geçirilecek olan 'Özge'ler ve Can'lar' projesinin tanıtımı, projede yer alacak öğrenciler ve velilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın katılımıyla gerçekleşen toplantıda öğrencilere ve velilere proje hakkında bilgi verildi.

Öğrencilerin milli değerleri, sosyal, kültürel alanlarda bilgilendirilmesini ve bilinçlendirilmesini hedef aldıklarını söyleyen Başkan Taşçı, 'Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezimin, özellikle çocuklarımıza yönelik ciddi çalışmaları var. Bu çalışmalar kapsamında bilgilendirme ve bilinçlendirmeye önemli adımlar atılıyor. Yavrularımızın sosyal duyarlılıklarını geliştirecek olan bu çalışmalar gerçekleştirilecek. Yavrularımızın milli değerleri, sosyal, kültürel alanlarda bilgilendirilmesini ve bilinçlendirilmesini hedefliyoruz' dedi.

Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi Yöneticisi Fatma Taşçı ise Özge'ler ve Can'lar projesi kapsamında Atakum ilçesinde okullardan belirlenen 56 öğrenci ile önemli bir çalışma içerisine gireceklerini ifade etti. Fatma Taşçı, 'Teknoloji bağımlılığı başta olmak üzere çocuklarımızı birçok konuda duyarlı bireyler haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bu noktada aileleri ve öğretmenleri de en büyük destekçilerimiz oluyor. İlçemizdeki tüm okullardan belirlenen 56 öğrenci ile ilk adımımızı atıyoruz. 4 ve 5. sınıf öğrencilerinden oluşan Özge'lerimiz ve Can'larımızla birlikte birbirinden önemli çalışmalara imza atacağız' diye konuştu.

Toplantı sonunda öğrencilere Türk Bayrağı ve satranç takımı hediye eden Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi Yöneticisi Fatma Taşçı, daha sonra Özge'ler ve Can'larla birlikte hatıra fotoğrafı çekindi. Çocuklarının böyle önemli bir projenin içerisinde olmasından dolayı mutlu olduklarını söyleyen veliler, Türk Bayraklarıyla poz veren çocuklarının fotoğrafını çekebilmek için birbiriyle yarıştı.