Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımıcıları Ahmet Şenocak ve Hacı Ahmet Ölmez, Haber Medya Satış ve Pazarlama Direktörü Hülya Hacıoğlu ve Borkonut Kurumsal İletişim Uzmanı Mahmut Camadan, bu sene ikincisi düzenlenen TÜYAP İnşaat Fuarı'nı ziyaret etti.

Fuarda Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Foomark Strafor ortakları Zekai Murzioğlu ve Ensar Murzioğlu, Akyüz İnşaat ve İzopen Alüminyum Grup Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Akyüz ve eşi Mihriban Akyüz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımıcısı Ender Talat Akyüz, İşbilir Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut İşbilir, Gökdelen Kule ortaklarından Servet Kocakaya, Egesu Yapı Yöneticisi Murat Bedük ve Kılıç Yapı sahibi Mustafa Kılıç ile görüşen Şenocak, Ölmez, Hacıoğlu ve Camadan fuar ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

YENİ ÜRÜNLER


TÜYAP İnşaat Fuarı hakkında değerlendirme yapan Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımıcsı Ahmet Şenocak, TÜYAP İnşaat Fuarı'nın Samsun'un ticari ve ekonomik hayatına büyük katkı sağladığını söyledi. Şenocak, "Fuardaki katılımcılara baktığımızda üretici ve tedarikçinin buluştuğunu görüyoruz. Fuar sayesinde inşaat sektöründeki yeni ürünleri gördük. Müteahhitler fuardan daha ekonomik şartlarda satın alma imkanı yakaladı" dedi.

YÜZDE 45 EKONOMİ SAĞLIYOR
Firmaların yalıtım malzemelerinin yeni ürünlerini de görücüye çıkarttıklarını kaydeden Şenocak, "Artık dünyada ısı yalıtımı çok önemli. Bu anlamda her geçen yıl yeni malzemeler üretiliyor. Yeni yalıtım malzemeleri konut içerisindeki yaşama ekonomik yönden katkı sağlıyor. Yeni yalıtım malzemeleri ile yüzde 45 daha ucuz ısınabiliyoruz. TÜYAP İnşaat Fuarı'nda bu malzemelerin görücüye çıkması, inşaat sektörü için çok olumlu bir durum" diye konuştu.

SAMSUN ULUSLARARASI ARENADA ÖNE ÇIKTI
TÜYAP Bölge Müdürü Server Seçer ile de görüşen Şenocak açıklamalarını şöyle sürdürdü: "TÜYAP Bölge Müdürü Seçer ile görüştük. Kendisi ile konuştuğumuzda fuara İran'dan ve Gürcistan'dan da ziyaretçilerin geldiğini ve bir dahaki yıl daha çok yabancı ziyaretçi ağırlayacaklarını söyledi. Açıkcası bu bizi çok heyecanlandırdı. Çünkü Samsun'un fuarcılıkta uluslararası arenada öne çıktığını görüyoruz. Bu durum Samsun'un ekonomik hayatına çok büyük katkı sağlayacak."

Ayşe KUŞCU