Dünyanın pek çok ülkesinden bilim insanlarını Samsun'da buluşturan 5. Uluslararası Geçmişten Günümüze Şehir ve Kadın Sempozyumu sona erdi. Canik Belediyesi ve History Studies Dergisi işbirliğiyle Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyumun kapanışına Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Başkan Yardımcıları Alican Usta ile İrfan Göz de katıldı.

GÖÇ SEMPOZYUMU DÜZENLENECEK
Genel Koordinatörlüğünü Prof. Dr. Osman Köse'nin yaptığı sempozyumun kapanışında konuşan Başkan Osman Genç, 'Uluslararası düzeyde 5. sempozyumu düzenlemiş olmanın onurunu yaşıyoruz. Artık bu konuda tecrübeli bir belediyeyiz. Düzenlediğimiz sempozyumlarla geçmişimizdeki tecrübeleri günümüze güncelliyoruz ve sadece şehrimizin değil, insanlığın faydasına sunuyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl Ülkeler ve Şehirler Arası Göç Sempozyumu düzenleyeceğiz" diye konuştu.

GÖÇ ÖNEMLİ BİR SORUN
Göç konusunun insanlığın önemli bir sorunu olduğunu ifade eden Genç, "Şehirler arası yaşanan göçün yanı sıra ülkeler arasında, özellikle günümüzde göç konusu önemli bir sorun. Beyin göçünü önlememiz gerekiyor. Hemen yanıbaşımızda 911 kilometre sınırımız bulunan Suriye'den başta ülkemiz olmak üzere dünyanın pek çok yerine yaşanan göç, Pakistan, Irak gibi diğer İslam ülkelerinden yaşanan göçler mutlaka araştırılmalı ve çözüm yolları geliştirilmelidir. Biz de Canik Belediyesi olarak tecrübemizi bu noktada kullanarak, hem şehirlerimiz, ülkemiz, hem İslam dünyası için faydalı bir çalışmaya imza atmak istiyoruz' diye konuştu.

SEMPOZYUM KİTAPLAŞACAK
Geçmişten Günümüze Şehir ve Kadın Sempozyumunun oldukça verimli geçtiğine de işaret eden Genç, "Mutlaka medeniyet kodlarımıza dönmemiz gerekiyor. Düzenlediğimiz sempozyumları, tarihi tecrübelerden yararlanmamız, geleceğe daha sağlam ulaşmamız açısından çok önemsiyorum. İnşallah bu sempozyumda ortaya çıkan çalışmaları kitaplaştıracağız. Başta Sempozyumun Genel Koordinatörü Prof. Dr. Osman Köse olmak üzere, sempozyuma Türkiye'nin ve dünyanın pek çok üniversitesinden katılarak katkı sağlayan tüm bilim insanlarımıza teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.

Sempozyuma katılan bilim insanları da, sempozyumun oldukça faydalı olduğunu belirterek, Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i kültürel bir hizmeti gerçekleştirmesinden dolayı tebrik etti.