OMÜ Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na bağlı olarak ihtiyaç sahibi öğrencilere destek amacıyla kurulan Öğrenci Butiği bugüne kadar binlerce öğrenciye hizmet verdi.

'Sosyal Market' temelli olarak 2010 yılında kurulan Öğrenci Butiği'nde ihtiyaç sahibi öğrencilere kıyafet yardımı yapılıyor.

Öğrenciler bir eğitim- öğretim yılı içerisinde istedikleri 4 ürünü alabiliyor. Bunun için öğrenci kimlik kartlarını göstermeleri yeterli oluyor.

Ayrıca bazı öğrencilere butikte dönüşümlü olarak part-time çalışma imkanı sunularak öğrencilere destek olunuyor. Kampüs içinde hizmet veren Öğrenci Butiği artık ilçelerdeki okullara da hizmet götürmeye başladı. Bu kapsamda Vezirköprü, Havza, Kavak'ta butik faaliyetleri devam etti.

'GERİ DÖNÜŞLER ÇOK İYİ'
OMÜ Öğrenci Butiği hakkında açıklamalarda bulunan OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, 'Öğrencilerimizin sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli uygulamalarda bulunuyoruz. Bunlardan bir tanesi de kampüs içinde açtığımız öğrenci butiği. Burada giyim firmalarının öğrenci butiğine bağışladığı eşyalar maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimizle buluşturuluyor. Buradaki giysiler tamamen sıfır ürünler. İhtiyacı olan öğrencilerimiz gelip buradan belli oranlarda ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Öğrencilerimize burada verdiğimiz bu hizmeti, ilçelere de gezici hizmet olarak taşımaya karar verdik. İlçelerdeki maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimizin de bu hizmetten faydalanmasını istedik. Vezirköprü, Havza ve Kavak'taki meslek yüksek okullarında öğrenci butiğimizi açtık. Geri dönüşümleri çok iyi oldu. Öğrencilerimiz bu durumdan gayet mutlu oldular. Sırayla bütün ilçelere bu hizmeti götürmek istiyoruz. Öğrencilerimize desteklerinden dolayı firmalara teşekkür ediyoruz. Tüm giyim firmalarını öğrenci butiğimize yardımda bulunmalarını bekliyoruz' dedi.