Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, akşamdan sabaha fındık fiyatının düşürüldüğünü söyledi.

Karan, 'Geçen hafta 11 liraya seviyesinden işlem gören fındık fiyatının yeniden 9 buçuk lira bandına çekildi. Alınıp satılmayan fındık fiyatı üzerinde oyun oynanılmaya devam ediliyor. Akşamdan sabaha pazara birden yüklü miktarda fındık mı indi de fiyat 1,5 lira geri geldi?' dedi.

'Artık bu oyuna bir son verilmesinin zamanı geldi ve geçiyor. Birileri yazdıkları senaryoyu dizi film haline çevirdi' diyen Karan, 'Her gün farklı bir sahne izler olduk. Piyasayı tamamen eline geçirerek kontrol altına almak isteyenler, üreticiyle alay eder hale geldi. Akşamdan sabaha fındık fiyatına ayar çekiyorlar. Akşam yatarken 11 lira, sabah kalkınca '9.5 lira' diyorlar. Emanette ve elinde ürünü olan üretici ne yapacağını şaşırmış durumda. Daha da ötesi yeni sezonda üreticiyi nasıl bir tablo beklemekte orası tam bir muamma' diye konuştu.

FINDIK MERCEKLE ZOR GÖRÜLÜYOR!
Bu yıl fındığın yok denilecek kadar az göründüğünü vurgulayan Karan, 'Bu yıl fındıkta yok yılı olacak gibi görünmektedir. Şu anda bahçelerde fındık mercekle zor görülüyor. Bir dalda 4-5 çotanak varla yok arasında. Fındık bahçeleri adeta nadasa alınış gibi. Üreticilerimizi kıt bir yıl bekliyor. Mart ayında etkili olan soğuk hava ve fırtına nedeniyle 500-600 rakımda fındığın büyük oranda zarar gördü' şeklinde konuştu.