Samsun Türk Ocağı Başkanı Doç. Dr. Serkan Şen, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalar hakkında bir basın açıklaması yaptı.

Şen açıklamasında, 'Yaşadığımız zamanlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Anadolu Türklüğü için bir imtihandır. Zaman, 'İki devlet bir millet' söyleminin hakkını verme zamanıdır. Devletimizi yönetenler kardeşlik hukukumuzun gereğine göre davranmalıdırlar. Mesele milli bir bakış açısıyla ele alınmalıdır' diye konuştu.

Uluslararası kuruluşların işgalci Ermenilere karşı müsamahakar tutumlarının ortada olduğunu belirten Şen, 'Hal böyle iken Karabağ sorununda inisiyatif, Haçlı zihniyetiyle işleyen kurullara bırakılmamalıdır. Zira Karabağ'ın işgaliyle sadece Türkiye ve Azerbaycan'ın kara sınırı bölünmemiştir. Ermenistan'ın işgal hareketiyle Türkiye ile Türk dünyası arasına bir hançer saplanmıştır. Bu hançer en kısa zamanda çekip çıkarılmalıdır. Unutulmamalıdır ki Ermeniler işgallerine diplomasiyle başlamamıştır. Silahla başlamıştır. O halde işgale son vermenin ilk adımı da silahla atılacaktır. İnşallah en kısa zamanda Türk'ün şanlı bayrağı Karabağ'a asılır. Türkiye'nin Türk dünyası ile coğrafi kucaklaşmasının önündeki engeller kalkar. Türk birliğinin girizgahı Türkiye-Azerbaycan arsında zor zamanlarda sırt sırta verebilme kararlılığıyla yazılır' şeklinde konuştu.