TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen TEDMUN'da Türkiye genelinde 19 okuldan 300 lise öğrencisi, 'Sessizliği Kırmak' 'Break the Silence' için bir araya geldi.

Konferansta gençler, Model Birleşmiş Milletler'in tartışma ve işleyiş aşamalarını esas alarak uluslararası politikalar hakkında fikir paylaşımında bulunup, çözüm önerileri getirdi. TED Samsun Koleji Lisesi öğrencileri komitelerinde Birleşmiş Milletlerin gündeminde bulunan, mülteci krizi, uluslararası silahsızlanma ve güvenlik, insan hakları, siber savaş, işsizlik, işçi hakları, iklim değişikliği gibi konuları ele aldı.

Çalışma dili İngilizce olan konferansta TED Samsun Koleji Lisesi okul delegasyonunu oluşturan öğrenciler komitelerinde tüm çalışmalara aktif olarak katılan öğrenciler, bireysel gelişimlerine önemli bir katkı sağlamanın yanı sıra TED Samsun Kolejini gururla temsil ettiler. Konferans sonrası öğrenciler katıldıkları çalışmayı TED Samsun Koleji öğrencileri,öğretmenleri ve velileriyle paylaştı.