İlkadım Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nde düzenlenen törene İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım Belediyesi Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ve personel katıldı.

Yeni araçların hizmete girmesinden dolayı törenden önce kurban kesilerek hep birlikte dua edildi.

"ACİLİYET GEREKTİREN İŞLERİ ZAMANINDA YAPMAK İÇİN YENİ ARAÇLAR ALDIK"

Törende bir konuşma yapan Başkan Erdoğan Tok, "Belediyemizin bünyesine birçok araç kazandırdık. Ben de bunları görünce etkilendim ve toplu olarak sizin de bunları görmenizi istedim. Fen İşleri Müdürümüzü tebrik ediyorum. Geceli gündüzlü çalışmalar yapıyorlar. İlkadım'a bağlanan 11 tane köy vardı mahalle oldular. Geçenlerde onları ziyarete gittim. Mahallelerimizin bütün köy içleri sıcak asfalt oldu. Tali yolları, statik kaplamaları çevre düzenlemelerinin hepsi yapılmış. Şehir merkezinde de ciddi çalışmalar yapılıyor. Geçen yıl 43 bin 300 ton asfalt döktük. 46 bin 50 metrekare beton kaldırım yapmışız. 45 metrekare parke taş, 118 bin 850 metrekare statik kaplama, 7,5 kilometre yol açma gibi ciddi işler yapmışız. Öyle hızlı çalışıyoruz ki acil hizmet gereken mahallelere pratik olarak ekipmanlarımızı göndermemiz gerekiyor. Ondan dolayı da bu ekipmanlarımızı alma ihtiyacı hissettik. Faydasını da görüyoruz. Zaman kaybına tahammülümüz yok. Ekiplerimiz geceli gündüzlü çalışıyorlar" dedi.

"BÜTÜN İŞLERİNİ BİZ HALLEDELİM MANTIĞI İLE BİR PROJE GERÇEKLEŞTİRDİK"

Dört adet damperli kamyon, bir adet kazıcı yükleyici, bir adet paletli ekskavatör aldık, bir adet greyder aldıklarını belirten Başkan Tok, "Cenaze hizmetlerine geldiğimiz zaman ben daha önce şunu söylemiştim: Cenaze sahibi cenazenin sadece acısını yaşasın diğer işlerle uğraşmasın. Yani bütün işlerini biz halledelim mantığı ile beraber bir proje gerçekleştirdik. İlk defa taziye çadırını Samsun'da Karadeniz'de biz gündeme getirdik. Üç tane taziye çadırımız var. Bunları daha önceden hizmete geçirmiştik. Bu taziye çadırlarının özellikle kış aylarında çok faydasını görüyoruz. Üç adet cenaze nakil aracı aldık. Cenaze nakil hizmetlerinden para almıyoruz. Cenazeleri her yere nakledebiliyoruz. Şehir dışına da cenaze gönderiyoruz. Bu konuda iyi durumdayız. Samsun'da cenaze denildiğinde İlkadım aranıyor. Üç tane de 35 kişilik otobüs almıştık. Bu da çok işe yarıyor. Cenaze yakınlarını memleketlerine götürüyor. Vatandaşlarımız da bu uygulamalardan son derece memnun. Ben yeni araç filomuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından araçlar hizmete sunuldu.