Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik Belediyesi tarafından Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve üç gün süren 5. Uluslararası Geçmişten Günümüze Şehir ve Kadın Sempozyumu'na Türkiye'nin ve dünyanın farklı üniversitelerinden katılan bilim insanları ile veda öncesi Altın Meşe Park'ta verilen yemekte biraraya geldi.

Samsun'un tarihi yerlerini gezen bilim insanları, daha sonra Ay-Yıldızlı Hizmet Binasında Başkan Genç'in misafiri oldu.

EŞİ OLMAYAN BİRİMLER
Hizmet binasını gezdirdiği bilim insanlarına binanın teknolojik yapısı ve belediye birimleri hakkında bilgi veren Başkan Genç, "Ay-yıldızlı hizmet binamız, sadece görünümü ile değil, teknolojik yapısı ve sahip olduğu eşi olmayan birimler ile de diğer belediyelerden farklı. Dünü, bugünü ve yarını yansıtan hizmet binamız, Türkiye'de sadece 4 kurumda kullanılan Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile uzakları yakın yapıyor. Ayrıca Aile Birimi, Hukuk Birimi, Dış İlişkiler Birimi, Akademik Belediyecilik Birimi, Proje Geliştirme Birimi ve Engelli Koordinasyon Birimi ile Türkiye'de örneği olmayan bir belediyecilik yapıyoruz" dedi.

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK
Canik Belediyesi olarak 21. yüzyıla uygun belediyecilik yaptıklarını belirten Genç, "Halkımızla aramızda kapımız yok. Bütün birimlerimiz camla kaplı ve şeffaftır. Bu bakımdan şeffaf bir belediyecilik yürütüyoruz. Eğitim, kültür, spor, kentsel dönüşüm gibi yatırımların yanısıra çocuklara, gençlere, kadınlara, engellilere yönelik yaptığımız projelerimiz de bizi farklı kılıyor. Cumhurbaşkanımızdan Başbakanlığı döneminde üç yıl üst üste ödül alan bir belediye olmanın onurunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Genç, sempozyumun son derece verimli geçtiğini de sözlerine ekledi. Geçmişten Günümüze Şehir ve Kadın Sempozyumuna katılmaktan duyduklarını memnuniyeti dile getiren bilim insanları da, sempozyumun verimli geçtiğini belirterek Başkan Genç'e teşekkür etti.