Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce teklif edilip, Bakanlıkça onaylanan, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı'nın katkılarıyla, 2016 yılında uygulamaya konulan 3 adet yayım projesinin açılış ve tanıtım toplantısı Devlet Su İşleri(DSİ) 7. Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya; Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, İl Müdür Yardımcısı Nail Kırmacı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Erdem, Yrd. Doç. Dr. Habip Muruz, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir, Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürü Gökhan Kızılcık, kamu kurum ve Kuruluşlarının il-ilçe düzeyinde yönetici ve temsilcileri, çiftçi kuruluşlarının temsilcileri ve teknik personel katıldı.

Tanıtılan projeler; 'Mandalar Mutlu Çiftçiler Umutlu Projesi', 'Fındıkta Farklı Çeşitlerin Performanslarının Belirlenmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi' ve 'Fındık Yetiştiriciliğinde Budama Uygulamalarının Yaygınlaştırılması Projesi'. Proje ortakları; Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Ziraat Fakültesi ve Veteriner Fakültesi, Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü, Samsun Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği, Alaçam, Atakum, Ayvacık, Bafra, Canik, 19 Mayıs, Yakakent, Terme, Çarşamba, Salıpazarı, Tekkeköy İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri.