DAEŞ'in Gaziantep sorumlusunun yurt genelinde canlı bomba eylemi hazırlığında olduğu ihbarı üzerine çalışma başlatan polis ekipleri, şahsın kentte olduğunu ve birlikte hareket ettiği şahsın beraberinde 2 canlı bomba bulunduğunu belirledi.

Harekete geçen güvenlik güçleri, E.Ç ile birlikte irtibatlı olduğu M.M.Ç., H.K. ve İ.G. isimli şahıslar yakalanarak, gözaltına aldı.

Konuyla ilgili valilikten yapılan açıklamada, 'Adli makamlardan alınan arama kararı ile E.Ç isimli şahıs ve irtibatlı olan M.M.Ç., H.K. ve İ.G. isimli şahıslar 01.04.2016 günü yapılan operasyonla yakalanmışlardır. Yakalanan şüpheliler ile ilgili yapılan çalışmalarda şahıslardan birinin İçişleri Bakanlığı Aranan Teröristler sayfasında 'El-Kaide Terör Örgütü Üyesi Olmak' suçundan mavi bülten ile aranan şahıslardan olduğu anlaşılmıştır. Diğer şahısların da değişik suçlardan arandıkları 19.03.2016 tarihinde İstanbul'da meydana gelen canlı bomba olayını gerçekleştiren şahısla irtibatlı oldukları ve çok sayıda asayişe müessir suç ve terör örgütü üyesi olmak suçlarından kayıtları bulunduğu tespit edilmiştir. Canlı bomba olarak kullanılacak şahısların profilinin dini duyguları istismar edilmek suretiyle eyleme ikna edilen, suç dosyası kabarık şahıs profiline uygunluk gösterdiği, sansasyonel hedeflere canlı bomba türü eylem planlama ve eylem arayışında oldukları değerlendirilmektedir' ifadeleri yer aldı.

Sorgularının ardından adli makamlara sevk edilen şahısların 4'ü de tutuklanarak cezaevine gönderildi.