Samsun TSO bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Samsun AB Bilgi Merkezi, Samsun İnşaat Fuarı'nda açtığı stantla, ziyaretçileri Avrupa Birliği hakkında bilgilendirdi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu koordinasyonunda uygulanmakta olan, Türkiye'de AB Bilgi Merkezleri Ağı'nın desteklenmesi projesi kapsamında 1997 yılından bu yana Samsun Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini sürdüren AB Bilgi Merkezi, 2016 yılı faaliyet planı çerçevesinde ikinci etkinliğini, TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılan, '2. Samsun İnşaat Fuarı 2016'da gerçekleştirdi. AB Bilgi Merkezi projesi kapsamında açılan standa, ziyaretçiler büyük ilgi gösterdi.

Fuar kapsamında standa gelen ziyaretçilere çeşitli dokümanlar dağıtılırken, görevliler tarafından da Avrupa Birliği, projeleri ve diğer konularda bilgiler verildi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 'Her ne kadar Ticaret ve Sanayi Odalarının odak noktası işadamları olsa da aslında halkın tüm kesimlerini önemsemekteyiz ve bilgi ve farkındalık artırıcı faaliyetleri Oda olarak desteklemekteyiz. 1997 yılından itibaren içinde olduğumuz bu projenin AB'nin topluma doğru bir şekilde anlatılması için bu projenin önemli bir araç olduğunu düşünüyorum. Toplumun her kesimine ulaşarak bilgilendirme hizmetlerini gerçekleştirmeyi amaçlayan ve bir iletişim modeli olan, 'Türkiye'de AB Bilgi Merkezleri Ağının Desteklenmesi Projesi', İnşaat Fuarı önemli bir fırsat olmuştur. Bilindiği gibi Avrupa Birliği (AB), Türkiye'nin gündeminden düşmeyen önemli bir konu. AB'nin topluma doğru bir şekilde anlatılması için bu projenin önemli bir araç olduğunu düşünüyorum. Odamız tarafından desteklenen bu proje ile özellikle çocuklar ve gençlerimiz olmak üzere toplumun her kesimini hedefleyen aktiviteler gerçekleştirilmektedir. İnşaat Fuarı sayesinde farklı kesimlerden çok fazla kişiye ulaşma imkanı bulduk' dedi.