PTT 1. Lig'de 10 Nisan Pazar günü saat 16.00'da oynanacak Göztepe - Karşıyaka derbisindeki tribün paylaşımı ve alınacak güvenlik önlemleri belirlendi.

Derbinin ele alındığı İzmir İl Spor Güvenlik Kurulu, Vali Mustafa Toprak başkanlığında, İzmir Valiliği'nde toplandı. Kurulda Karşıyaka'yı Başkan Fatih Diniz temsil ederken, Göztepe adına ise Başkan Vekili Talat Papatya toplantıya katıldı.

Yapılan protokol ile sezonun ilk yarısında tribünleri yarı yarıya paylaşan iki ezeli rakip, Göztepe'nin ev sahipliği yağacağı bu karşılaşmada da tribünleri paylaştı. İzmir Atatürk Stadı'nda oynanacak karşılaşmada kapalı tribün Göztepe taraftarına, açık tribün ise Karşıyaka taraftarına ayrıldı. Bilet fiyatları ise her iki taraf için 20 TL olarak belirlendi.

Pazar günü oynanacak derbi için her türlü tedbiri aldıklarını kaydeden İzmir Valisi Mustafa Toprak, 'Bir önceki maçta Karşıyaka'nın Göztepe'ye gösterdiği centilmenlikten dolayı bu maçta da Göztepe'nin Karşıyaka'ya aynı anlayış içerisinde bir jesti oldu. İzmir'in tarihine Göztepe - Karşıyaka klasiği olarak geçecek bir karşılaşma olmasını diliyorum' dedi.