Canik Belediyesi'nin Nisan ayı ilk meclis toplantısı yapıldı. Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in Başkanlık ettiği meclis toplantısında 2015 yılı faaliyet raporu okunurken, meclis üyelerine sunuldu.

Mecliste yaptığı konuşmada 12 yıldır olduğu gibi 2015 yılında da yerel hizmetlerin yanı sıra ulusal ve uluslararası düzeyde önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Başkan Genç, 'Yerel bir belediye olmamıza rağmen yaptığımız çalışmalar evrensel boyutta. Uluslararası düzeyde ürettiğimiz projelerle sadece ilçemizin adını değil, Samsun'un da adını dünya ölçeğinde duyuruyoruz' dedi.

'SAMSUN'U ULUSLARARASI DÜZEYE TAŞIYORUZ'
Türkiye'de ilk kez kurdukları Dış İlişkiler Birimi öncülüğünde özellikle mazlum coğrafyalara yönelik birçok proje gerçekleştirdiklerini ifade eden Genç, 'Daha önce Bangladeş, Çad ve Somali'de 10 adet su kuyusu açmış ve Suriye'deki kardeşlerimiz için yardım TIR'ları göndermiştik. Geçtiğimiz yıl da Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de TİKA ile birlikte orada mülteci durumundaki Çeçenler için mesleki eğitim için kurs binası inşaatı başlattık. Ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Değirmenlik Belediyesi ile Kardeş Belediye olduk. Yine geçtiğimiz yıl da Suriye'deki kardeşlerimiz için ikinci yardım TIR'ını gönderdik. Almanya'da hükümetimiz için çalışmalar yürüttük. Yaptığımız bu evrensel çalışmalarla şehrimizi uluslararası düzeye taşıyoruz' diye konuştu.

DOLU DOLU BİR YIL
Geçen yıl kentsel dönüşüm alanında önemli çalışmalar yaptıklarına vurgu yapan Genç, 'Yeni mahallemizdeki dönüşüm Türkiye'ye örnek olacak. Güzel Evim Mutlu Geleceğim Projemiz mahallelerimize estetiklik katıyor. Belediyemiz sınırlarına yeni dahil olan mahallelerimizdeki 89 adet caminin yarısı ile okullarımızın büyük çoğunluğunun çevre düzenlemesini yaptık. İnşallah bu yıl sonuna kadar hepsini tamamlayacağız. Kültür alanında bir çok önemli çalıştay ve sempozyum düzenledik. Uluslararası Şehir ve Çocuk Sempozyumu'nda bilim insanlarını şehrimizde buluşturduk. Yine yakın zamanda Basın Çalıştayı, Ekonomi Çalıştayı, Uluslararası Geçmişten Günümüze Şehir ve Kadın Sempozyumunu başarıyla gerçekleştirdik. Yani dolu dolu bir yılı geride bıraktık' şeklinde konuştu.

'YENİ TÜRKİYE'NİN HEDEFLERİ İYİ ANLAŞILMALIDIR'
Dünyanın ve şehirlerin hızlı bir şekilde geliştiğine işaret eden Başkan Genç, 'Şehirlerin sürekli kendilerini yenilediği, geliştiği günümüzde şehrimizi yarışın içerisine dahil edebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Samsun'u herkesin çalışmaya ve üretmeye istekli olduğu bir şehir yapmayı hedefliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın ve Yeni Türkiye'nin hedefleri iyi anlaşılmalıdır. Artık dünyada yeni şehirler oluşuyor. Buna biz yaptığımız uluslararası düzeydeki çalışmalarımızla öncülük ediyoruz. Canik Belediyesi olarak bundan sonra da Samsun'un ileriye gitmesine yönelik projeler üretmeye devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.