Diyarbakır'dan askeri uçakla Trabzon'a getirilen Aktaş'ın naaşı daha sonra karayoluyla baba ocağı Gümüşhane'ye getirildi. Yaklaşık 500 araçlık konvoyla şehre gelen Aktaş için kent merkezinde işyerleri ve evlere Türk bayrakları asılırken, taksi ve dolmuşlar da bayraklarla süslendi. Konvoyun geliş güzergahında bulunan Torul ilçesinde ise yüzlerce kişi konvoyun durmasının ardından şehit Komiser Yardımcısı Aktaş için dua etti.
Ardından siren sesleriyle Gümüşhane'ye gelen konvoy, Gümüşhane Devlet Hastanesinde bekleyen vatandaşın gözyaşlarına boğulmasına neden oldu. Şehit Komiser Yardımcısı Aktaş'ın aile bireyleri ve yakınlarının feryatları alanda bulunanlara duygusal anlar yaşatırken, Aktaş'ın cenazesi araçtan tören mangası tarafından indirilerek morga kaldırıldı.
Şehit polisi Vali Yücel Yavuz, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar karşıladı. Başka bir araçla hastaneye gelen şehit Komiser Yardımcısı Aktaş'ın eşi Fatma, annesi Melahat Aktaş ve yakın akrabaları daha sonra morga gitti.
Şehidin cenazesi, yarın öğle namazının ardından Zafer Meydanı'nda düzenlenecek olan tören ve kılınacak cenaze namazına müteakip Emirler Mezarlığı'nda toprağa verilecek.