Havza bir puanla rakibinin önünde olsa da, hükmen 3 puan alacak olan Ladik Belediyespor, büyük avantaja sahip. Hafta sonu Ladik, Bulancak maçından 1 puan bile alsa, direkt ligde kalacak, Havza ise play-aut oynayacak

HEYECAN DORUKTA
Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör Lig'de hem zirvede, hem düşme hattında hem de Samsun takımları sıralamasında heyecan dorukta. Bitime 2 hafta kala Havza Belediyespor 36 puanla Samsun takımları sıralamasında zirvede.

Bu hafta Kastamonu İl Özel İdaresi Köy Hizmetleri Spor Kulübü ile karşılaşacak olan Kırmızı- Beyazlılar, son hafta ise bay geçecek. 35 puanla Samsun takımları sıralamasında 2. basamaktaki Ladik ise bu hafta 1926 Bulancak'ı konuk edecek. Ligin son haftasını oynamadan 3 puan alarak geçirecek olan Ladik, bir anlamda gizli lider durumunda.

AVANTAJ LADİK'TE
Hafta sonu oynanacak maçlarda Havza Belediyespor kaybettiği takdirde, ligi Samsun takımları arasında ikinci tamamlayacak ve Samsun Süper Amatör Lig ikincisiyle play-aut maçı oynayacak. Havza'nın kazanması durumunda ise ikili averajı daha iyi olan Ladik, hafta sonu Bulancak maçından 1 puan bile alsa, hükmen kazanacağı Yenicespor karşılaşması da düşünülürse, Samsun takımları liderliğini ilan edip, direkt ligde kalacak. Ayrıca ligde aynı puana sahip Yeni Amasya ve Erbaa şampiyonluk, 1926 Bulancak ile Sinopspor da kümede kalma savaşı veriyor.

Selçuk KAYA