Görele Belediye Başkanı Tolga Erener'in girişimleri Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın da (DOKA) katkıları ile ilçede kurulan Kemençe Kültür Müzesi'ni ziyaret için ilk tur otobüsü ilçeye geldi.

Müzenin ilk misafirleri sergilenen kemençelere hayran kalırken, kemençe ustası Ali Kol kemençenin tarihi, yapılışı ve kemençe üstatları hakkında ziyaretçilere bilgiler verdi.

Konuyla ilgili bilgi veren Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, ilçelerin ilk defa Kemençe ve Kültür Müzesi ile birlikte turizmle tanıştığını söyledi. Görele'ye bu yaz 2 Bin tur otobüsü ile yaklaşık 100 bin turist beklediklerini ifade eden Erener, 'İlçemizde yapımını tamamlayarak, hizmete açtığımız Görele Kemençe ve Kültür Müzemiz ilk misafirlerini karşıladı. Görele'yi turizmle tanıştırdık. Şuanda çevre düzenleme çalışmalarının devam ettiği Kemençe Kültür Müzemizi turizm gözdesi haline dönüştüreceğiz. Bunda emeği bulunan herkese çok teşekkür ediyorum' dedi.

Turizm Rehberi Osman Yıldız ise Görele Kemençe ve Kültür Müzesi'nin Görele için çok güzel bir çalışma olduğunu belirterek 'Biz her Karadeniz turunda burayı programımıza dahil ettik. Diğer acentelerde bizlerden görerek, buraları programlarına dahil edeceklerini düşünüyorum. Böyle bir eseri buraya kazandıranlara teşekkür ediyorum' diye konuştu.