Samsun TSO AB Bilgi Merkezi ve Toplum Gönüllüleri Vakfı İğne Deliği Gençlik Merkezi işbirliğinde, bir otelde düzenlenen, 'Avrupa Yakası 2-Avrupa Birliği Gençlik Bilgilendirme Kampı'na Samsun ve çevre illerden 18-25 yaş arasında 28 genç gönüllü katıldı.

Dört gün süren kamp boyunca uzmanlar, Avrupa Birliği ve AB Gençlik Projeleri'ni daha yakından tanımaları ve Avrupa fırsatları alanına katılımın sağlanması ve AB'de sosyal uyumu güçlendirmek amacıyla gençler arasında dayanışmayı geliştirmek, proje yazma ve ayrıca, Erasmus programı hakkında bilgilendirmede bulundu. Kamp sonunda katılımcı gençlere belge verildi.

AMAÇ İŞBİRLİĞİNİ TEŞVİK ETMEK

Aktivite hakkında konuşan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 'Programın amacı, katılımcılarının gençlik merkezlerinde görev yapan gönüllüler olması avantajı kullanılarak, kendi gençlik merkezlerinde benzer eğitimleri gerçekleştirmesi. Bu sayede de oluşacak çarpan etkisi ile daha fazla gence ulaşarak, AB ve Gençlik Projelerinden haberdar olmalarının sağlanmasıdır. Kamp kapsamında ayrıca, katılımcı gençlerimize, Avrupa işbirliğini teşvik etmek amacıyla AB ve Gençlik Programları, gençlik ve gönüllülük alanlarında da eğitim verilerek, workshoplar gerçekleştirmişlerdir' dedi.