Halk günleri kapsamında belediyede kabul ettiği vatandaşların taleplerini dinleyen Başkan Genç, sorunlara anında müdahale ederek çözüm için ilgili belediye birimlerini harekete geçiriyor.

Halk gününde Başkan Genç ile tek tek görüşen Canikliler, taleplerinin yanı sıra görüş ve önerilerini de iletme şansını yakalıyorlar. Bugüne kadar binlerce vatandaşla yüz yüze görüşen Genç, katılımcı yerel yönetim ve sosyal belediyecilik anlayışını ilke edindiklerini söyledi.

'BELEDİYECİLİK ANNELİK GİBİ'

Vatandaşların sorunlarını kendi sorunları gibi gördüklerini ifade eden Genç, "Belediyecilik de tıpkı bir anne gibidir. Nasıl ki anne evi toplar, düzenler, temizler. Belediyecilik de öyledir. Üretilen hizmetlerin yaygınlığı ve kalitesi insanların ve şehrin imajını ve kalitesini yükseltir. Hizmet ürettikçe ihtiyaçlar azalır; ihtiyaçlar azaldıkça, huzur ortamı oluşur. Şehir, insan ve hizmet ortak paydada buluşur. İhtiyaçların doğru tespitiyle sağlıklı ve marka şehirler doğar. Canik Belediyesi olarak bizim de hedefimiz bu ortak paydaları buluşturmak. Bu bakımdan vatandaşlarımızla kucaklaştığımız Halk Günü'nü önemsiyorum. Hem halkımızın fikirlerini alıyoruz hem de onların sorunlarını dinleyerek çözüm üretiyoruz" dedi.

'HIZLI ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ'

Canik halkının kendilerini hizmet için icraat makamına seçtiğine işaret eden Başkan Genç, "Bizim, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın ülkemiz için ortaya koyduğu 2023, 2053 ve 2071 hedefleri yolunda kaybedecek tek bir dakikamız dahi yoktur. Bu hedef doğrultusunda belediye olarak, karar mekanizmasına vatandaşları da dahil ederek, onlar için hizmet üretiyoruz. Çünkü tüm vatandaşlarımızın sorunu bizim sorunumuzdur. Bu tür birlikteliklerle halkımızın dertleriyle de dertleniyoruz. Halkımızın sorunlarını anında ilgili başkan yardımcısı veya birim müdürüne aktararak, hızlı çözüm üretiyoruz. Şeffaf belediyecilik anlayışının bir gereği olarak belediyemizin kapıları vatandaşlarımıza her zaman açık. Halkımızla iç içe olmanın, onların sorunlarına çözüm üretmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

GÜREŞÇİLERDEN GENÇ'E SÜRPRİZ

Her zaman halkla iç içe olduklarını vurgulayan Başkan Genç, "Bizim daha önce tecrübeli olmamız, bu zamana kadar yaptıklarımız ve ilçemiz için planladığımız projelerimiz birleştiğinde gittiğimiz yerlerde halkımız bizleri kucaklıyor. Hiç bir zaman halkımızla aramıza bir engel koymadık. İsteyen vatandaşımız yanımıza gelip derdini anlatabiliyor, sohbet edebiliyor. Halkımızın yüzündeki güleryüz bize bütün yorgunluğumuzu unutturuyor. Bizim için esas olan vatandaşlarımızın mutluluğudur" şeklinde konuştu.

Öte yandan Halk Günü'nde Başkan Genç'in misafirleri de vardı. Halk Günü'ne gelerek sürpriz yapan Canikli yağlı güreşçiler, Başkan Genç'e güreş sporuna ve kendilerine verdiği destek dolayı teşekkür ederek, kispet hediye etti.