Türk Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre, Samsun'un Türkiye sıralamasında 36., Karadeniz Bölgesi'nde de 5. sırada olmasının il milli eğitim müdürlüğünün yanlış hamlelerinden kaynaklandığını söyledi.

Yetkililerin başarısızlığı kabul etmemesi gerektiğini ifade eden Kuruoğlu, ''Eğer biraz söylediklerinin arkasında durma hisleri varsa, istifa edip o makamları boşaltsınlar'' dedi

BAŞARISIZLIK ZİRVEYE ULAŞTI


Samsun'un her geçen gün sıralamarda geriye düştüğünü kaydeden Kuruoğlu, ''Milli eğitimi kaosa sürükleyerek, iç barışı bozdular. Öğretmenleri ocu bucu diye ayırdılar, bir iş yapmak için sendikalarını sordular ve müdürler sendikacılıktan başka bir şey yapmadılar. Samsun'un eğitimini rezil rüsva duruma soktular. Yıllardır böyleydi, artık zirveye ulaştı. Eğitimden ve yönetimden anlamıyorlar. Öncelikle, mahkeme kararıyla dönenler hariç, eğer birazcık söylediklerinin arkasında durma hissi varsa, en büyük ilçemiz İlkadım'ın ilçe milli eğitim müdürü başta olmak üzere ilçe milli eğitim müdürleri derhal istifa o makamları boşaltsınlar'' diye konuştu.

BİR YILLIĞINA BİZE DEVREDİN
Bütün başarısızlıkların Samsun'daki yönetim zafiyetinden kaynaklandığını ifade eden Kuruoğlu, ''Eğer, 'Biz bu kadarını yaptık, bundan daha fazlasını bizden başkası beceremez diyorlarsa makamları 1 yıllığına bize terketsinler. İddia ediyorum ve hodri meydan diyorum Samsun'u ilk 10'a sokacağız. Herkesin mutabık kaldığı ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürleri gelsin Samsun 1 yıl içerisinde ilk 10'a girer'' ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU