AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ve Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı yayımladıkları mesajlarda Regaip Kandili'nin önemine vurgu yaptılar.

Regaip kandili çok özeldir

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, üç ayların müjdecisi Regaip Kandili'nin çok özel olduğunu söyledi

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, üç ayların başlaması ve Regaib Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. Köktaş, "Üç ayların müjdecisi olan mübarek gecelerden Regaip Kandilini idrak edeceğiz. Bu geceler, insanları bir birine daha çok kenetleyen, dostluk ve kardeşliği pekiştiren günler olarak hayatımızda çok önemli yeri vardır. Kandiller insanlarımızın kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, kardeşlik ve dayanışma duygularını en üst seviyeye çıkartan, manevi hayatımızın aydınlanmasına vesile olan çok özel gecelerdir. Dinimizde mübarek sayılan üç ayların müjdecisi olan Regaib Kandili, toplum hayatımızda çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri vardır. İnsanlarımızın, Rabbimize daha derin bir şükür imkanı bulacağı bu özel gecede, muhabbetin, sohbetin, kaynaşmanın artmasını temenni ediyorum. Yardımlaşma, dayanışma hislerinin hayır ve iyiliklerin artarak yoğunlaştığı bu güzel gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayra vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

Sevgi ortamına vesile olsun

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yayınladığı kandil mesajında, "Yaşayacağımız bu manevi havası yoğun günlerin ülkemizde sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine, toplumumuzda birlik ve beraberlik duygularının pekişmesine vesile olmasını temenni ediyorum" dedi

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Mübarek Üç Aylar ve Regaip Kandili vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Başkan Genç mesajında, "Yaşayacağımız bu manevi havası yoğun günlerin ülkemizde sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine, toplumumuzda birlik ve beraberlik duygularının pekişmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Üç Ayların manevi iklimi, toplumun tüm kesimleri arasında sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulması, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesi için bir fırsat oluşturmaktadır. Dualarımız ve gayretlerimiz, milletimizin ortak huzurunu temin etmek üzere hep birlikte oluşturduğumuz barış, huzur ve kardeşlik ikliminin yeşermesi ve baki kalması içindir. Üç aylara ulaşmanın hazzı ile mübarek Regaip Kandilinin kutlu olmasını diler, tüm hemşerilerimizin, milletimizin ve tüm İslam aleminin birlik ve beraberliğine, barış ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim" ifadelerini kullandı.

Şehitlerimiz için dualarda buluşalım

Yayınladığı mesajında vatandaşların kandilini kutlayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Regaib Kandili ve Şehitlerimize Dua gecesinde akşam ve yatsı namazı vakitleri arasında Mimar Sinan Camii'nde buluşalım" dedi

Regaib Kandili mesajı yayınlayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

BARIŞ VE HUZUR DİLİYORUM

Regaib kelimesinin anlam itibariyle isteme, arzulama ve meyletmeyi ifade etmek olduğunu belirten Taşçı, "Regaib Kandilinde de anlamına uygun olarak rabbimizden ülkemiz için barış ve huzur diliyorum. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz, kucaklaşmanın ve birlik içerisinde olmaktan başka çaremizin olmadığı bugünlerde dualarımız ülkemizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan şer odaklarının Allah katında hak ettikleri cezayı bulmaları yönündedir. Bereketli üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaib Kandilinde, sevgi ve gönül huzuru ile kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesini temenni ediyorum. Tüm vatandaşların Regaib Kandilini kutluyorum. Kandil gecesinde Mimar Sinan Camiinde 'Regaib Kandili ve Şehitlerimize Dua Gecesi'nde buluşacağız. Tüm vatandaşlarımızı akşam ve yatsı namaz vakitleri arasında Mimar Sinan Camii'ne davet ediyoruz" diye konuştu.

Kardeşlik getirsin

Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayınlayan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Bu güzel günler ve geceler, insanlarımız arasında sevgi ve kardeşlik duygularının kök salıp gelişmesine vesile olmaktadır" dedi

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Togar mesajında şunları söyledi:

BİRLİĞİMİZ KUVVETLENMELİ

"Yüce Allah'a sonsuz şükürler olsun ki, bir rahmet ve mağrifet mevsimi olan mübarek Üç Aylara kavuşmuş bulunuyoruz. Bu gün ve geceler, kulun Rabbine daha fazla yakınlaştığı, dargınlıkları, kırgınlıkları bırakıp kardeşlik ve hoşgörü duygularını zirveye çıkarttığı mübarek gün ve gecelerimizdir. Bu güzel günler ve geceler, insanlarımız arasında sevgi ve kardeşlik duygularının kök salıp gelişmesine vesile olmaktadır. Bu manevi olgunluğu fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri, dargınlıkları ve kırgınlıkları bertaraf etmeli, toplum olarak birbirimize kenetlenip birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Regaip Kandili'ni kutlar, bu gecenin Tekkeköylü hemşerilerimize, Türk Milleti ve İslam Alemine birlik, beraberlik, barış ve huzur getirmesini Cenab-ı Allah'tan dilerim."

Günahlardan arınma gecesi

Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "Regaib Kandili Allah'a yürekten yöneliş ve yakarışın, günahlardan arınmanın, nefsimizin yanıltıcı arzularından uzaklaşma imkanı bulduğumuz bir gecedir" dedi.

BARIŞA VE HUZURA VESİLE OLSUN

Bu günlerde kalplerin yumuşayıp, insanların biraz daha mana alemine yöneldiğini söyleyen Kul 'Üç ayların gelişini müjdeleyen Regaib Kandili Allah'a yürekten yöneliş ve yakarışın, günahlardan arınmanın, nefsimizin yanıltıcı arzularından uzaklaşma imkanı bulduğumuz bir gecedir. Barış ve huzurun sağlanabilmesi için bu günlerin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir. Bugün birçok yerde akan kanın, çekilen acıların bir an evvel durmasını, ülkemizde yaşanan terör olaylarının son bulması için bu özel geceden faydalanmamız gerek. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimin ve İslam aleminin idrak edeceğimiz mübarek Regaip Kandilini kutluyor, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesini, barış ve huzura vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

Sevapların katlandığı gün

Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınlayan 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, "Bu aylar ve geceler, duaların Cenab-ı Hakk'a arz edildiği, günahların silindiği, sevapların katlandığı günler ve gecelerdir" dedi

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Regaip Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı. Topaloğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

FEYİZ VE BEREKET AYLARI

"Feyiz ve bereket ayları olan üç aylara girmenin ve Mübarek Regaip Kandilini idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Manevi duyguların yoğunlaştığı mübarek üç ayların başlangıcı ve müjdeleyicisi olan Regaip Kandil'inin ülkemizde sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını dilerim. Bu aylar ve geceler, duaların Cenab-ı Hakk'a arz edildiği, günahların silindiği, sevapların katlandığı günler ve gecelerdir. Bu günler ve geceler, öncelikle Rabbimize, ailemize, milletimize ve ülkemize karşı görev ve sorumluluklarımızı hatırlamamıza vesile olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimin ve İslam aleminin Regaip Kandil'ini en içten dileklerimle kutlar, insanlığa huzur, barış ve hayırlar getirmesini temenni ederim."

Bereket ve mağfiret mevsimi

Kandil dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, "Regaip; Miraç, Berat ve Kadir gecelerini bulunduran mübarek üç aylar, İslam dünyası için sevinç, bereket ve mağfiret mevsimidir" dedi

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Regaib Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Özbalcı mesajında, "Regaip; Miraç, Berat ve Kadir gecelerini bulunduran mübarek üç aylar, İslam dünyası için sevinç, bereket ve mağfiret mevsimidir. Bu faziletli gün ve geceleri, fırsata çevirmeli, onların büyük birer nimet olduğunu idrak etmeliyiz. Regaib Kandili Allah'a yürekten yöneliş ve yakarışın, günahlardan arınmanın, nefsimizin yanıltıcı arzularından uzaklaşmanın imkanıdır. Komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran, ruh dünyamızın aydınlanmasına vesile kandillerimiz Rabbimize şükür imkanı bulacağımız özel gecelerdir. Bu duygu ve düşüncelerle İslam aleminin ve tüm Ladiklilerin Regaib Kandili'ni tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.