"Uyuşturucuyla Mücadele Farkındalık Paneli"inde sunum yapan ve uyuşturucu kullanılan yerler hakkında istatiksel bilgiler paylaşan Samsun Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürü ve 3. Sınıf Emniyet Müdürü Tolga Bostancı, uyuşturucuya başlamada Türkiye ve Samsun genelinde 'arkadaş' etkisinin birinci sırada yer aldığını söyledi.

TÜRKİYE GENELİNDE TERK EDİLMİŞ YERLER, SAMSUN'DA İSE KENDİ EVİ

Türkiye genelinde madde kullanım yerlerine bakıldığında yüzde 53,8 terk edilmiş yerlerde yüzde 23,81 kendi evlerinde; Samsun'da ise yüzde 48,5 kendi evi, yüzde 35,5 terk edilmiş yerler kullanılıyor.

Panelde sunum yapan 3. Sınıf Emniyet Müdürü Tolga Bostancı, 'Türkiye genelinde uyuşturucu madde kullanan insanlardan alınan bilgilere göre oluşturulan istatistiklerde uyuşturucu maddeye başlamada birinci neden 'arkadaş' etkisinin olduğu görülüyor. İkincisi ise 'merak' etkisi. Samsun geneline baktığımızda arkadaş oranının yüksek olduğu görülüyor. Uyuşturucu kullanma yerlerine bakıldığında ise Türkiye genelinde en çok terk edilmiş yerlerde uyuşturucu tüketilmiş. İkinci olarak kendi evlerinde uyuşturucu kullanımı gerçekleşmiş. Samsun'a bakıldığında ise uyuşturucu kullanımında insanlar en çok kendi evlerini kullanmışlar. İkinci sırada ise terk edilmiş yerler yer alıyor" dedi.