Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Samsun'un ev sahipliğinde düzenlenecek Olimpiyat Avrupa Kıta Elemeleri'nde 3 veya 4 sporcularının olimpiyat vizesi almasını beklediklerini söyledi. Gözgeç, tüm Samsunluları da yarın başlayacak şampiyonaya davet etti

MUSTAFA DAĞISTANLI'DA
Samsun yine oldukça önemli bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak. Yarın başlayacak ve 17 Nisan'a kadar sürecek olan 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası Boks Eleme Müsabakaları, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda gerçekleştirelecek. 400'e yakın sporcu Samsun'dan, Rio vizesi alabilmek için mücadele ederken, erkeklerde 8 bayanlarda ise 3 Türk sporcu ringe çıkacak. Bayanlarda 51 kiloda Rio vizesi almak için yarışacaklar arasında Samsunlu Neriman Istık da yer alıyor.

HABER MEDYA'YA TEŞEKKÜR
Türkiye Boks Federasyonu yetkilileri hafta başından itibaren Samsun'a gelerek Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'ndaki eksikleri gideriyor. Federasyon Başkanı Eyüp Gözgeç de çalışmaları ve hazırlıkları yerinde takip ediyor.

Başkan Gözgeç, Haber Medya Grubu'na özel açıklamalarda bulunurken, şunları söyledi: "Öncelikle Haber Medya Grubu'na teşekkür ediyorum. Samsun'a geldiğimiz günden bu yana yanımızda. Mübarek 3 aylara girdik. Allah, bizlere kandil ışığında huzurluk günler nasip etsin."

AÇILIŞ CUMARTESİ GÜNÜ


"Bu 2 yıllık bir serüven. 2 yıl önce Almanya'ya başlayan kota müsabakaları Samsun'da devam edecek. Samsun'da 400'e yakın sporcunun mücadele edeceği ve Rio Olimpiyatları için viz ealmaya çalıcağı devr bir organizasyon yapılacak. Kafileler geliyor, hakemler, ofis görevlileri de geldi. Bugün itibariyle tüm kafilelerimiz Samsun'da olacak. Cumartesi günü tartı ve kura çekiminin ardından 17.30'da da açılış seremonisiyle şampiyonayı başlatacağız. Tüm Samsunlu spor severleri isalona bekliyoruz."

BAKANIMIZ HEP YANIMIZDA
"Bu şampiyona ilk olarak İstanbul'da yapılacaktı. Ancak Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, şampiyonanın Samsun'da yapılması için Dünya Boks Birliği ile görüştü ve buraya aldırdı. Bizlerin de hep yanında. Kendisini çok seviyoruz ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bakanımız dışında Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediyes Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Jandarma Komutası Kıd. Alb. Ercan Yaşin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ve İlkadım Belediye Bakanı Erdoğan Tok'a desteklerinden dolayı teşekkür ederim."

DEVLET GÜVENCESİ VERİLDİ
"Bazı ülkeler 'Türkiye'de güvenlik zaafiyeti var' diye şampiyonanın yerini değiştirmek istedi. Ancak gerek bakanımız gerekse siyasilerimiz devreye girerek o ülkelere devlet güvencesi verdi ve şu anda bir sıkıntı yok. Erkeklerde 8, bayanlarda 3 Türk sporcumuz şampiyonaya katılacak. Erkeklerde iki sporcumuz Rio vizesi aldı. Bayanlarda 51 kilodaki Samsunlu Neriman Istık mücadele edecek. Buradan 3-4 vize alırız diye düşünüyorum ama en kötü iki ve yukarısı diye bekliyoruz. İnşallah istediğimiz gibi olur."

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR...
Türkiye Boks Federasyonu yetkilileri Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'ndaki hazırlıklarını sürdürüyor. Cumartesiye kadar tüm eksiklerin giderileceği ve salonun hazır hale geleceği ifade edildi.

YERİNDE TAKİP...
Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, çalışmaları yerinde izleyerek görevlilerden bilgiler alıyor.

Selçuk KAYA