Samsun'un İlkadım ilçesi Ağabali Caddesi üzerinde 2015 Nisan ayında meydana gelen olayda, silahlı saldırıya uğrayan Murat Y., elinden ve belinden yaralandı. Hastaneye kaldırılan Murat Y. tedavi altına alındı.

Silahlı saldırıyı düzenlediği iddia edilen 20 yaşındaki Abdullah E., yakalandı ve çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Abdullah E. ile olayı azmettirdiği iddia edilen Mikail Y. hakkında Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Bugün görülen davanın son duruşmasında Abdullah E., Kastamonu Cezaevi'nden, başka suçtan tutuklu bulunan Mikail Y. ise İnebolu Cazaevi'nden SESBİS sistemi ile görüntülü olarak duruşmaya katıldılar. Abdullah E., "Murat Y.'yi öldürmek istemedim. Bir an paniğe kapılıp ateş ettim. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Mikail Y. ise, "Ben suçsuzum. Olayla bir alakam yok. Beratımı talep ediyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti Mikail Y.'nin beraatına karar verirken, Abdullah E.'yi, "adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 8 yıl 4 ay, "silah" suçundan da 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 9 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.