Sezona Süper Lig parolasıyla başlayan ve geride kalan üç hatada 4 puan toplayan Samsunspor, Cuma günü kendi sahasında karşılaştığı Adana Demirspor'a 1-0 mağlup olmuştu. Teknik Direktör Alpay Özalan, bu maçta yeni transferlerden Hasan Hatipoğlu, Chibuike, Angan, Ufuk Budak, Larbi, Çağrı Ortakaya, Samaras, Muhammet Beşir ve Ramazan Övüç gibi isimlere şans vermişti.
Alpay Özalan maç sonu yaptığı basın toplantısında futbolcuların kondisyon olarak hazır olmasına rağmen maç eksiğinin olduğunun altını çizmişti. Lige verilen 2 haftalık arayı Süper Lig ekipleriyle hazırlık maçı yaparak değerlendirmek isteyen kırmızı-beyazlılar, böylelikle hazırlık kampına yetişmeyen yeni transferlere maç temposu kazandırmak istiyor.

Samsunspor yönetiminden yapılan açıklamada, 4 Eylül Sivas Kongresi Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında 3 Eylül'de Sivas'ta Süper Lig ekiplerinden Sivasspor ile bir hazırlık maçı yapılacağı duyuruldu.

Pazartesi gününe kadar izinli olan Samsunspor, Sivasspor haricinde 1 Süper Lig takımıyla daha hazırlık maçı oynamayı planlıyor.