Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Meydan Muharebesi'nin 946'ncı yıl dönümü törenle kutlanıyor. Törene katılan kalabalığa hitap eden Hususi Akar, 'Hepinizi sözün bittiği tarihin konuştuğu, Türklere Anadolu'nun kapılarının açıldığı Malazgirt'ten en içten duygularla selamlıyorum. Ata yurdundan kalkıp Anadolu'ya sefer düzenleyen ecdadımız, 946 yıl önce şanlı bir zaferle bu aziz toprakları, yeni bir vatanın kapılarını açmıştır. O günden bugüne Anadolu, kardeşlik birlik yurdu olarak asil milletimizin vatanı olmuştur.

Sultan Alparslan ve kutlu askerlerinin büyük kahramanlık ve fedakarlıklarıyla kazanılan zafer yalnız milletimizin kaderini değil Anadolu'daki tüm milletin kaderini değiştirmiştir. Bu büyük zaferle Anadolu bir Türk yurdu olarak yeni ve büyük adalet ve hoşgörü medeniyetine kapılarını açmıştır. Aziz milletimizin şanla şerefle dolu tarihine yeni bir dönemin başlangıcı olan zafer, yüksek değerlerimiz ve ortak değerlerimizin en önemli rehberi olmuştur. Gücümüzü aldığımız ve birlikte yaşamayı kaderimiz olarak gördüğümüz bu topaklar ilelebet cennet vatanı olacaktır. 26 Ağustos 1071 tarihinde Sultan Alparslan en ön safa atılarak 'ölmek var dönmek yok' diyerek büyük zaferi kazanmıştır.

Aynı ruhla bugün de Türk Silahlı Kuvvetleri, bağrından çıktığı milletinin ve ülkesinin birlik, bütünlük ve güvenliği için 'ölürsem şehit kalırsam gazi olurum' anlayışıyla milletinin emrinde, mücadelesini azim ve kararlılıkla sürdürmektedir. Hepimizin göğsünü gururla dolduran bu büyük günde, Büyük Komutan Sultan Alparslan ve onun kahraman askerlerini rahmet ve minnetle anıyorum. Atalarımızın kutsal mirasını aynı ruh ve vatan sevdasıyla koruyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını da rahmetle anıyorum. Aziz Türk milletimizin tarih sahnesine çıktığı günden bugüne kadar 15 Temmuz dahil tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum' dedi.