Bakanlar Kurulu'nun Kurban Bayramı tatilini 10 gün olarak açıklaması turizmciyi sevindirmişti. Tatilin erken açıklamasının ardından rezervasyon yoğunluğu ikinci sevinç yaşattı.
Marmaris ve çevresindeki kırsal turistik mahallere rezervasyon istatistiklerine göre Kurban Bayramı süresince 1 milyon tatilcinin gelerek turizme katkı sağlayacağını belirten Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesi Yürütme Kurulu Başkanı Ali Kırlı, 'Hükümetin bayram tatili süresini erken açıklaması sevindirmişti. Geçen haftadan itibaren aldığımız istatistiklere göre rezervasyonlara büyük talep var. İkinci kez yüzümüz güldü. Bir hafta içinde yüzde 20 peşin ödemeli ön rezervasyon satışı yapıldı. Yaptığım araştırmalara göre 3 yıldız ve üzeri her şey dahil sistemi dediğimiz nitelikli tesisler yüzde 100 dolu. Doluluk nedeniyle turizmde stop dediğimiz satış durdurma kararı alındı. Fakat ilçemiz merkezinde ve kırsal turistik mahallelerde apart, otel ve farklı konseptlerde hizmet veren konaklama tesislerimiz müşteri bekliyor. İlçemize geçen sene bayram tatilinde 700 bin tatilci gelmişti. Bu bayramda 1 milyon civarında olacağını düşünüyorum' dedi.
Marmaris başta olmak üzere Güney Ege Bölgesi ve Antalya'da havalimanlarına transfer yapan Mavisel Turizm Şirketi sahibi Alper Çalışkan, 'Bayram tatilinin idari tatille uzatılması havalimanları ve Güney Ege Bölgesi'nde ciddi yoğunluk oluştu. Yabancı turistlerde bir artış yok ama kaybı tatilci ile kapatılacaktır. 30-31 Ağustos tarihinden itibaren tahminlerin üzerinde bir yoğun ve doluluk söz konusu olacaktır. Tatilciler, her şey dahil sistemi çalışan otellere yoğun ilgi gösterdi ve şu an itibariyle doldu. Ama, apart otel, motel ve çeşitli butik oteller müşterilerini bekliyor. Bu bayram beklentilerin çok üzerinde yoğunluk olacaktır' dedi.

Marmaris’te bayram hareketliliği başladı