Alaçam Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen programa Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Murat Şenyurt, Belediye Başkanı hadi Uyar, Türk Kızılayı Samsun Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Serdar Bayram, Kan Bağışı Uzmanı Dr. Alper Candan, Kızılay Alaçam Şube Başkanı İsa Şentürk, daire amirleri ve davetliler katıldı.

Kan bağışı konusunda bilgi veren Dr. Alper Candan, 'Bir toplumun yüzde 5'i kan bağışı yapıyorsa o toplumda kana ihtiyaç yoktur. Şu anda bizde yüzde 1'lerde. Kanın tek kaynağı insandır. Bizler kan bağışı yapmadığımız sürece kan bulmada sıkıntılar çekmeye devam edeceğiz. Bizim çocuklarımız bizim için kan aramasın. Hedefimiz yüzde yüze ulaşıp kan sorununu çözmektir' dedi. Candan 13-14 Nisan'da Alaçam'da yapacakları bağışı kampanyası için tüm Alaçamlılardan destek istedi.
Garnizon Komutanı Üsteğmen Murat Şenyurt da 27 yaşına kadar kan grubunu yanlış bildiğini, ilk kan verdiğinde doğrusunu öğrendiğini söyledi. Şenyurt, 'Mesleğimiz icabı belli bölgelerde belli risklerle görev yapıyoruz, ölüm kalım riskimiz var. Yaralanma ve kan ihtiyacı durumumuz var. Yanlış bildiğim kan grubu yüzünden o telaşe de bana verilerek yanlış bir kan grubu nedeniyle hayatımı kaybedecektim. Kızılay sayesinde doğru kan grubumu öğrendim. Bizler birilerinin zoru ile değil de kendiliğimizden yılda iki sefer olsun kan vermemiz insanlık adına çok önemli' diye konuştu.
Belediye Başkanı Hadi Uyar da yaptığı konuşmada, 'Kızılay sadece kan için değil her türlü afette ihtiyaç duyduğumuz ve sadece bağışlarla ayakta yaşayan bir kurum. Bağışlanan her kan kurtarılan bir candır' ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından 10 ünite kan üzerinde bağışta bulunan ve bronz madalya almaya hak kazanan 10 vatandaşa protokol tarafından madalyaları ve teşekkür belgeleri verildi.